U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Microsoft ziet overal dreiging
Brad Smith is een van de advocaten van Microsoft. Deze week reageerde het softwarebedrijf formeel op het vernietigende oordeel van de rechter. "Als Justitie aanstuurt op splitsing kun je dat toch lastig een compromis noemen."

Singapore gooit telecommarkt onverwacht open
Singapore gaat zijn telecommarkt ter waarde van 3 miljard dollar in april opengooien, twee jaar eerder dan gepland. Dat heeft de Singaporese regering gisteren bekend gemaakt.

Een redelijk bemoeizuchtig manneke
René Stokvis weet niet zo snel een antwoord op de vraag of het dagelijkse spelletje Get the picture, na het recente mega- contract met AVRO en KRO voor 940 afleveringen, nu ook het grootste project van zijn productiebedrijf René Stokvis Producties is geworden.

Ahold op Internet
Ahold gaat levensmiddelen op Internet. Binnen "vijf jaar tot tien jaar" denkt het detailhandelsconcern 7,5 tot 15 miljard gulden omzet te realiseren via het computernetwerk. Dit zegt bestuursvoorzitter C. van der Hoeven vandaag in een gesprek met de Volkskrant. In Nederland experimenteert Ahold alleen nog maar met de bestellingen via de computer. Het concern zegt veel tijd nodig te hebben gehad om een waterdicht systeem te ontwikkelen. De uitlatingen van Van der Hoeven komen een paar dagen na de bekendmaking van het Britse Tesco om de activiteiten via Internet op te schroeven. Aan het eind van dit jaar verkopen 300 vestigingen hun producten ook on-line.

Sun Microsystems ziet winst groeien
Sun Microsystems heeft in het het tweede kwartaal van het op 1 juli begonnen boekjaar zijn nettowinst zien oplopen van 261,4 tot 353,1 miljoen dollar (770 miljoen gulden). De Amerikaanse fabrikant van software en netwerken behaalde een kwartaalomzet van 3,55 miljard dollar. Dat is 27 procent meer dan in het tweede kwartaal van het voorgaande boekjaar. (ANP)


Niet alleen voor mensen met kinderen in de 'hoe werkt dat?'-leeftijd biedt How Stuff Works aanbevolen leesvoer. De site beantwoordt zelfs vragen waarvan je niet wist dat je die had en waar je achteraf verbaasd over bent dat je zonder die kennis hebt gekund. Waarom bruist een AlkaSeltzer, waarom is het haar op je armen kort en op je hoofd lang? En zelfs de techniek achter de stoelgang wordt opgehelderd. 'How Toilets Work' toont doorsneden van een wc-pot, de werking van de spoel- en vulmechanismen en heeft links naar interessante wc-sites.

(www.howstuffworks.com)

NRC Webpagina's
22 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)