U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Gemankeerd kunstenaar
Toen de NPS hem vroeg een serie te produceren over het versiergedrag in het hedendaagse multiculturele Nederland, moest programmamaker Jop Pannekoek (56) eerst even nadenken. "Ik was een beetje huiverig. Ik ben alweer wat ouder, en terwijl we vroeger om 5 uur een borrel gingen drinken, begint dat tegenwoordig pas om 2 uur 's nachts of zoiets."


T V   V O O R A F :


Theater van de troost
Rode velours gordijnen. Toneelrook. Een achterdoek met wisselende landschappen. Twee mannen in klassiek echt-mannen-uniform, de kleine in een krap pak, de grote in rok. Ze spreken in nadrukkelijke dialogen, ze bewegen alsof er een sleutel in hun rug steekt.


T V   V O O R A F :


Kruisgang
De zondagse middernachten op Nederland 1 en 3 liggen voor 3 maanden vast. Bij de VPRO laat Wim Kayzer geleerden en kunstenaars praten over schoonheid en troost. En op het eerste net gaat het tot de paas over de laatste lijdensweg van Jezus en de troost die de hedendaagse mens daarin kan vinden.


F I L M   V O O R A F :


Ogen op steeltjes
De film The Mask (1994) vertelt op een vakkundige manier in anderhalf uur een amusant - hoewel tamelijk middelmatig - verhaaltje. Maar ongeveer dertig minuten daarvan zijn zó onweerstaanbaar grappig, zó visueel verrassend en (computer)technisch zó fraai gemaakt, dat het zeer de moeite waard is om te kijken.


NRC Webpagina's
15 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)