U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Organisatiepsycholoog Herman Steensma praat over het pesten op het werk. Uit onderzoek blijkt dat een kwart miljoen volwassen Nederlanders wordt gepest, geïntimideerd en mishandeld . Ook aandacht voor de invloed van allochtonen op onze taal. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekendcafé. Gast is Hans Kemna die binnenkort afscheid neemt als casting director. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Gesprek met intendant van de Culturele hoofdstad 2001 in Rotterdan Bert van Meggelen die o.a. praat over het schilderij De Toren van Babel van de Vlaamse schilder Pieter Bruegel. Verder aandacht voor de Stichting WG-kunst in Amsterdam en een Nederlandse zakenman die verliefd werd op een Nigeriaanse prostituée. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van chansonnier David Vos, de groep Lichter Laaie, het Vlaamse duo Riguelle & Hautekiet en Quatro Ventos, muziek uit de vier windstreken. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Onder anderen George Michael over zijn cd Songs from the last Century. Verder een nieuw Spaanstalig album van Laura Fygi en aandacht voor de komende theaterconcerten van Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Randy Newman. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Aandacht voor de korenwolf in Limburg die volgens hoogleraar milieurecht Jonathan Verschuuren gered had kunnen worden. Verder o.a. het milieuvriendelijk hergebruik van inktpatronen voor computer-printers en een gesprek met toerisme- professor Nico Visser die zich al jaren bezighoudt met de milieu- aspecten van vakantiereizen. Radio 1, 8.10-10.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Discussie met Cecil Arda (adviseert Turkse overheden en het Turkse en Nederlandse bedrijfsleven), Europarlementariër Arie Oostlander, cultuurhistoricus Thomas von der Dunk en oud-correspondent van NRC Handelsblad in Turkije Froukje Santing over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. Een panel beoordeelt vanmiddag o.a. twee uitvoeringen van de Vioolsonate in A groot van César Franck en een nieuwe cd van bariton Matthias Goerne met cantates van Bach. Radio 4, 16.30-17.15u.

Volgspot. Gesprek met acteur Bert Luppes van het Onafhankelijk Toneel naar aanleiding van de bijzondere voorstelling Othello. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. O.a. Guillaume van der Graft over zijn nieuwe dichtbundel, actrice Shireen Strooker over de toneelbewerking van het Het Bureau van J.J. Voskuil en een gesprek over de operaproductie La Traviata van Verdi in het Rotterdamse Ahoy. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
15 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)