U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Dubieuze uitgaven Peper gevonden'
ROTTERDAM, 15 JAN. Accountants van KPMG hebben dubieuze uitgaven van ten minste 100.000 gulden gevonden waarover minister Peper (Binnenlandse Zaken, PvdA) zich moet verantwoorden tegenover een onderzoekscommissie uit de gemeenteraad van Rotterdam. Dit meldt het Algemeen Dagblad in zijn editie van vandaag. De zogenoemde Commissie Onderzoek van de Rekening uit de Rotterdamse raad trekt sinds enkele maanden het declaratiegedrag na van Rotterdamse leden van burgemeester en wethouders (B en W) in de periode 1986-1998.

Lockheed wilde ook Kamerleden omkopen
DEN HAAG, 15 JAN. De Amerikaanse vliegtuigfabriek Lockheed heeft in 1974 ook geprobeerd leden van de Tweede Kamer om te kopen. Dat blijkt uit het geheime verslag ('IJskastnotulen') van de vergadering van het kabinet-Den Uyl op 20 augustus 1976. Bekend was dat Lockheed heeft toegegeven 1,1 miljoen dollar te hebben betaald aan prins Bernhard, maar die ontkende iets ontvangen te hebben.

Korthals formeert landelijk team voor IRT-cocaïne
DEN HAAG, 15 JAN. Er wordt alsnog een landelijk politieteam geformeerd dat onderzoek gaat doen naar de erfenis van de zogeheten IRT-affaire: de grootschalige import van cocaïne met hulp van corrupte ambtenaren. Minister Korthals (Justitie) zal dit volgende week aan de Kamer meedelen.

8 hulpverleners in Soedan vermoord
OSLO, 15 JAN. In het zuiden van Soedan zijn donderdag acht hulpverleners vermoord. Dat heeft de Noorse organisatie Church Aid gisteren in Oslo bekendgemaakt. De acht kwamen om het leven toen het voertuig, waarin ze met drie anderen onderweg waren, in brand werd gestoken, waarschijnlijk door rebellen uit Oeganda.

Kok begroet plannen Máxima
DEN HAAG, 15 JAN. Premier Kok is "gedetailleerd op de hoogte" van voorbereidingen voor een eventueel langer verblijf in Nederland van Máxima Zorreguieta, vriendin van prins Willem-Alexander. Kok noemde het treffen van deze voorbereidingen "als onderdeel van een vriendschap die als serieus wordt gezien niet onverstandig".

'Nieuw medisch rapport Pinochet'
MADRID, 15 JAN. De Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón, de initiatiefnemer van de uitleveringsprocedure tegen Augusto Pinochet, heeft gisteren de Britse regering om een nieuw medisch onderzoek van de Chileense ex-dictator verzocht.

Darter Stompé in halve finale
FRIMLEY GREEN, 15 JAN. De Nederlandse darter Co Stompé heeft zich gisteravond in het Engelse Frimley Green geplaatst voor de halve finale van de officieuze wereldkampioenschappen. Stompé versloeg de Engelsman Mervyn King met 5-2.

Visite Tsjetsjeen
MOSKOU, 15 JAN. De ontvangst van een Tsjetsjeense vertegenwoordiger in Washington werd gisteren door de Russische minister Igor Ivanov fel gehekeld.


NRC Webpagina's
15 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)