U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Dennennaaldentijd
Bij Nova kwam hij eindelijk aan bod, de glunderende korpschef van Flevoland met zijn gesoigneerde baardje. Hij had een plannetje om nieuwe probleemgezinnen in zijn ressort aan te pakken. Zijn korps moest de hulpverleningsdossiers kunnen zien. Voorheen had hij tevergeefs geprobeerd om boven het gekrakeel uit te stijgen en nu was het hem gelukt om iets te zeggen dat nationale aandacht trok. Hij had met zijn dennennaaldje zomaar een echte discussie losgepeuterd. Je zag hem dankbaar glimlachen naar Rob Trip. Zijn uniformknopen flonkerden in het cameralicht. Even speelde hij de nationale bullebas. Net Jelle Kuiper. Of was hij Koot of Bie?


T V   V O O R A F :


Inventieve quizklassieker
"Lieve dames, beste heren." Bob Bouma's filmquiz Voor een briefkaart op de eerste rang werd alleen al door z'n begroeting zo legendarisch dat er sinds hij begin jaren tachtig van het scherm verdween werd gesproken over z'n terugkeer. De anekdotes zijn legio. Over kandidaten die zo vaak wonnen en de volgende week terugkwamen dat de kijkers begonnen te mopperen. Reden om de reglementen bij te stellen. De winnaar mocht het nog in slechts twee achtereenvolgende afleveringen tegen een nieuwe uitdager opnemen. En er waren illustere winnaars, waaronder de huidige filmrecensent Hans Beerekamp, die nu met de redacteur-van-toen Fred van Doorn de vragen voor het programma bedenkt.


F I L M   V O O R A F :


Faces
Titel en vorm van de film zijn op zeldzame wijze één. Het gaat over de Amerikaanse film Faces (1968) van regisseur John Cassavetes. Hijzelf schreef ook het scenario. Gezichten, niets dan gezichten zien we. Er is in de hele, ruim twee uur durende, film geen weids vergezicht, geen verte te ontwaren. Aan het slot zien we slechts de doorkijk in een benauwend trappenhuis. Aldoor zoomt de camera in op de gezichten van fabuleuze acteurs en actrices als John Marley, Lynn Carlin, Gena Rowlands en Seymour Cassel.


NRC Webpagina's
6 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)