U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuw bewind Zagreb belooft samenwerking
ZAGREB, 6 JAN. Het nieuwe bewind in Kroatië zal, anders dan het vorige, samenwerken met de internationale gemeenschap, inclusief het Joegoslavië-tribunaal. Het zal ook gevluchte Kroatische Serviërs toestaan naar hun oorspronkelijke woonplaatsen terug te keren.

Rente op hypotheek verhoogd
ROTTERDAM, 6 JAN. ING verhoogt met ingang van vandaag de hypotheekrente. De verhoging voor woonhypotheken bedraagt afhankelijk van de looptijd 0,2 of 0,3 procentpunt. De rente op een lening met een rentevaste periode van 10 jaar komt daarmee uit op 6,8 procent. Dit heeft ING vanochtend bekendgemaakt.

Onderzoek naar gevangenis Vught
DEN HAAG, 6 JAN. De geneeskundig hoofdinspecteur van de inspectie voor de gezondheidszorg, mr. H. Plokker, laat een onderzoek instellen naar de medische zorg in de strengst beveiligde gevangenis van Nederland, de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Gaddafi gaat waarschijnlijk naar Brussel
BRUSSEL, 6 JAN. De Libische leider Muammar Gaddafi brengt waarschijnlijk begin dit jaar een officieel bezoek aan de Europese Unie in Brussel. Een woordvoerder van voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi sprak vanmorgen van een "mogelijk" bezoek van Gaddafi.

Elian terug naar vader op Cuba
WASHINGTON, 6 JAN. Het zesjarige Cubaanse jongetje Elian Gonzalez, dat de inzet is van een hooglopend voogdijconflict tussen zijn vaderland en de Cubaanse gemeenschap in Miami, moet terugkeren naar zijn vader in Cuba. Dat heeft de Amerikaanse immigratiedienst INS gisteren bepaald.

'Treinramp door foute nummers'
OSLO, 6 JAN. Het ontbreken van de juiste nummers van de mobiele telefoons is mogelijk de oorzaak van het treinongeluk in Noorwegen, waarbij dinsdag ongeveer twintig mensen om het leven zijn gekomen.

'Duitsers en Belgen bij politie'
DEN HAAG, 6 JAN. De eis dat politieagenten de Nederlandse nationaliteit hebben, zou moeten vervallen. Kandidaten zouden bijvoorbeeld ook de Duitse of Belgische nationaliteit mogen hebben. Dat bepleit korpschef H.Mostert van het regionale politiekorps Limburg Zuid.

Mink K. werkte met Amerikanen
AMSTERDAM, 6 JAN. Er komen steeds meer aanwijzingen dat verdachte Mink K., de man die volgens een commissie van de Tweede Kamer met het IRT- politieteam cocaïne-importen organiseerde, samenwerkte met Amerikaanse inlichtingendiensten. Het openbaar ministerie bevestigt dat Mink K. verdacht wordt van handel in wapens die voor een deel afkomstig zijn van de Amerikaanse overheid.

'Meer ouderen aan het werk'
DEN HAAG, 6 JAN. De toenemende vergrijzing in Europa maakt grotere deelname van ouderen aan het arbeidsproces noodzakelijk. Starre pensioensystemen moeten daarom verdwijnen. Dat stelt plaatsvervangend secretaris-generaal D. Bruinsma (Economische Zaken) in het traditionele nieuwjaarsartikel in het economenblad ESB.

ABN adviseert omstreden Haider
ROTTERDAM, 6 JAN. ABN Amro adviseert de Oostenrijkse deelstaat Karinthië over een omstreden plan dat discriminatie in de hand zou werken. Het plan is afkomstig van de gouverneur van de deelstaat, de extreem-rechtse Jörg Haider.

NRC Webpagina's
6 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)