U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Leven met een moordenaar
De vrouw van Ferdi E., de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, heeft een autobiografische roman geschreven. "Hoe kan je leven met, en houden van, een man die zoiets gedaan heeft?"

Prenten lagen in een container
Het archief van Eppo Doeve is een belangrijke aanvulling voor het Nederlands Persmuseum in Amsterdam. In november krijgt het museum een permanente expositieruimte.

Een oud artikel
Een in het oog springende eigenschap van nieuwkomers in de journalistiek is hun onvermogen zich te realiseren dat over veel onderwerpen al veel geschreven is. Komt iets weer opnieuw in het nieuws, zoals recentelijk de Lockheed-affaire, dan kan een blik in het archief verhelderend werken.

Website Friesland 'gehackt'
Door onze correspondent LEEUWARDEN, 6 JAN.
De website van de provincie Friesland is tien dagen buiten werking geweest, nadat hackers hem op 26 december op zwart hadden gezet. Dit gebeurde als gevolg van een artikel in het weekblad Intermediair, 'Knalfeest voor hackers' Daarmee wilde het blad laten zien hoe eenvoudig het is een website te kraken. Sinds vanmorgen is de Friese website, die jaarlijks door ruim 66.000 mensen wordt bezocht, weer toegankelijk. Pas gisteren ontdekte provider UPC dat de provinciale website er uit lag. De provincie was daar tot gisteren zelf niet van op de hoogte wegens vakantie van de ambtenaren.

Provincievoorlichter De Vries meent dat een provider storingen moet opmerken. Volgens De Vries is het domme pech dat de hackers, onder de naam 'Bug Brother', de provincie Friesland uitkozen. "Je kunt het nog als een compliment opvatten: omdat wij zo'n geavanceerde website hebben, was het een uitdaging die te kraken."

De website was door provider UPC beveiligd met een zogenoemde fire wall. De provincie onderzoekt of UPC en Intermediair aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de geleden schade.


Veel sites springen in op de goede nieuwjaarsvoornemens van hun bezoekers. De Britse omroep Sky maakte onder de titel The Sky Is The Limit een site voor jongeren die niet weten wat ze na hun eindexamen willen worden. De site geeft 'inspiratie, richting en advies' en bevat onder meer tips van werkenden over het schrijven van een cv en het vinden van een baan, eenagony aunt en een goede pagina met links naarcarrièresites. (www.sky.co.uk/rfts)

NRC Webpagina's
6 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)