U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Hoer of slachtoffer
De stiefvader was heroïnehandelaar die vaak sloeg en de moeder prostituée. Zo'n verhaallijn pleegt te eindigen bij een therapeut die het slachtoffer misbruikt. En veel bomen over leed. Een psychiatrische Vinger aan de Pols. Zo heb ik er veel gezien. Frank en Eva brak met die conventie van de televisie anno 1999. De maakster, Ali Haselhoef, liet haar ouders met foto's terugblikken op hun wilde leven van indertijd.


T I J D S C H R I F T :


Wars van alle trends
Serieuze filmbladen hebben soms maar een kort leven. De oplages blijven klein, de advertentie- inkomsten gering. Meestal verdwijnt een blad stilletjes van de markt na enkele jaren (soms veel korter).


F I L M   V O O R A F :


Waiting to Exhale
Hoe slecht kan een film zijn? Je hebt fout slecht (machismo in Independence Day), leuk slecht (ultragoedkope decors in The Angry Red Planet), tergend slecht (twee uur lang schreeuwende Fransen in Les Visiteurs II) en je hebt Waiting to Exhale. Het onverdraaglijke relatiedrama Waiting to Exhale (1995) lijkt een zogenaamd feministische film over vier alleenstaande zwarte vrouwen die aan de man willen komen, maar is eigenlijk een verkapt pleidooi om een leven te leiden zoals in een zoetsappige R & B-videoclip.


NRC Webpagina's
14 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)