U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Conclusie over prins Bernhard was niet correct'
ROTTERDAM, 14 DEC. De conclusie van de commissie-Donner in 1976 dat er geen bewijzen waren voor de beschuldiging dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van vliegtuigbouwer Lockheed was niet correct. Dat zeggen de Amerikanen J. Blum en J. Levinson, die de affaire onderzochten in opdracht van de Amerikaanse Senaat, vanavond in het televisieprogramma Reporter.

Rekeningrijden in Amsterdam
DEN HAAG, 14 DEC. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft vanmorgen een akkoord bereikt met Amsterdam over de invoering van rekeningrijden. Dit heeft een woordvoerster van de minister vanmiddag verklaard. De financiële invulling van het akkoord moet de komende weken nog nader door de betrokkenen worden uitgewerkt.

'Dadertherapie schiet tekort'
UTRECHT, 14 DEC. Meer en betere behandeling van plegers van seksueel en huiselijk geweld zou de recidivecijfers voor die misdrijven aanzienlijk kunnen verlagen. Dat zegt P. van der Linden, een van de auteurs van het rapport Daderhulpverlening in Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd door TransAct en het Verwey-Jonker Instituut in Utrecht.

Leger Israel doodt leiders Hamas
BEIT AWLA, 14 DEC. Een Israelische elite-eenheid heeft gisteravond in het bezette deel van de Westelijke Jordaanoever twee leiders van de militaire vleugel van de moslim-fundamentalistische Palestijnse beweging Hamas gedood. Palestijnen spraken van een "klassieke buitengerechtelijke executie".

Constantinescu ontslaat premier
BOEKAREST, 14 DEC. President Emil Constantinescu van Roemenië heeft vannacht premier Radu Vasile ontslagen, nadat alle regeringspartijen hun vertrouwen in Vasile hadden opgezegd. Vasile sprak van een 'presidentiële coup' en een 'samenzwering'.

Nabisco koopt United Biscuits
ROTTERDAM, 14 DEC. Het Britse koekjesbedrijf United Biscuits, in Nederland eigenaar van onder meer Verkade en Croky-chips, komt in handen van het Amerikaanse voedingsconcern Nabisco in de VS.


NRC Webpagina's
14 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)