U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Plichtsbesef
Op Nederland 2 brak Michael Johnson het wereldrecord op de 400 meter, op Nederland 3 won Mrs Einstein de Quiz van de eeuw, op RTL 5 werd Berend Venenberg derde in de Grand Prix voor sterke mannen, en op BBC 2 was een documentaire over het Nijvel-offensief in de Eerste Wereldoorlog. Ik heb er praktisch niets van gezien, want vier Nederlandse netten brachten de televisie-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Niet alleen de plicht riep, maar ook het plichtsbesef.


T V   V O O R A F :


Een koning en zijn hoftheater
De openingsavond van de Uitmarkt biedt ook dit jaar weer lichtvoetig amusement waar niemand aanstoot aan zal nemen: een musicalprogramma gepresenteerd door Willem Nijholt. Voor de televisiekijker is er vanavond meer te beleven: de Avro zendt naast een registratie van de opening, ook een hommage aan Hugo Claus uit. Wat je ook van de Vlaamse schrijver vindt, het is tenminste iemand die in zijn romans en toneelstukken confronterende onderwerpen niet schuwt.


F I L M   V O O R A F :


The Fly
"Je ziet er beroerd uit, je stinkt en er groeien vreemde haren uit je rug." Elke man krijgt het vroeger of later te horen. Voor Seth Brundle is het vroeger. Zijn vriendin verwijt de jonge wetenschapper namelijk terecht dat hij in een reuzenvlieg verandert.


NRC Webpagina's
27 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)