U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amerikaans onderzoek naar rol Russische mafia
NEW YORK, 27 AUG. In New York is een juridisch onderzoek op gang gebracht tegen de Bank of New York, naar aanleiding van de beschuldigingen als zou de bank door de Russische mafia zijn misbruikt om miljarden dollars wit te wassen. Het Amerikaanse Congres heeft hoorzittingen aangekondigd voor september. Het Congres wil opheldering over de vraag of The Bank of New York bewust heeft meegewerkt aan criminele praktijken, en of er IMF-gelden in verkeerde handen zijn beland. De uitbetaling van een tweede tranche van een nieuw IMF-krediet van 4,5 miljard dollar, gepland voor september, wordt met de dag dubieuzer. Daarmee krijgt de zaak in de VS een grote politieke dimensie.

Dioxinenaffaire in België kost Fortis 100 miljoen
UTRECHT, 27 AUG. De dioxinenkwestie in België dreigt bank en verzekeraar Fortis meer dan 100 miljoen gulden te kosten. Door het grote aantal faillissementen als gevolg van de gifaffaire in de veestapel vreest het Belgisch-Nederlandse concern dat klanten hun kredieten niet meer kunnen terugbetalen.

Tv-actie Turkije: ruim 30 miljoen
AMSTERDAM, 27 AUG. De inzamelingsactie 'Help Turkije' die gisteravond op vier Nederlandse televisiezenders is uitgezonden heeft voorlopig meer dan dertig miljoen gulden opgeleverd. "Het totale bedrag zal de dertig miljoen zeker overschrijden", aldus een woordvoerder van de samenwerkende hulporganisaties (SHO).

Amnestieaanbod voor Koerden
ISTANBUL, 27 AUG. Het Turkse parlement heeft gisteren ingestemd met een regeling die het onder bepaalde voorwaarden mogelijk maakt om amnestie te verlenen aan aanhangers van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Leiders en oprichters van de PKK worden expliciet van de regeling uitgesloten.

'Kabinet toont baasjesgedrag'
DEN HAAG, 27 AUG. De leden van dit kabinet tonen baasjesgedrag tegenover hun ambtenaren. Aldus Ed van Thijn, oud-minister van Binnenlandse Zaken en lid van de Eerste Kamer (PvdA), in een vraaggesprek met NRC Handelsblad over de relatie tussen politici en ambtenaren.

Jorritsma stemt in met verkoop EZH
DEN HAAG, 27 AUG. De Zuidhollandse elektriciteitsproducent EZH mag van minister Jorritsma (Economische Zaken) worden verkocht aan het Duitse Preussen Elektra. Haar ministerie zou dit vanmiddag bekendmaken.

Bezuinigingen vluchtelingenwerk
AMSTERDAM, 27 AUG. De Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland kampt met grote financiële tekorten. Ze moet voor het eerst sinds decennia ingrijpend bezuinigen.

Leger Kirgizië in actie na gijzeling
BISJKEK, 27 AUG. In het zuiden van Kirgizië hebben legereenheden een offensief ontketend tegen een gewapende groep die vijf dorpen heeft bezet en zeker 25 mensen in gijzeling houdt. In het gebied is de noodtoestand afgekondigd.

Handel met buitenland stijgt
ROTTERDAM, 27 AUG. Na een lichte daling in het eerste kwartaal is de handel met het buitenland in het tweede kwartaal van dit jaar weer gegroeid. Zowel de in- als de uitvoer nam toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekendgemaakt.


NRC Webpagina's
27 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)