U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hoedster van het VARA-erfgoed
De publieke omroep bevindt zich aan de vooravond van een ingrijpende reorganisatie. Omroepvoorzitter en directeur van de VARA, Vera Keur, heeft het imago een van de belangrijkste tegenstanders van de vernieuwing in Hilversum te zijn. Wie is zij?

Conflict over sponsoring van WTO
Een reeks Amerikaanse multinationals sponsort de komende vergadering van de wereldhandelsorganisatie WTO in Seattle in ruil voor toegang tot daar aanwezige regeringsfunctionarissen. De Amerikaanse regering en de Europese Unie hebben hierover hun ongenoegen geuit, meldt de Britse krant The Independent on Sunday.

Kafka kan het niet bedenken
Hoe komt het toch dat er in de media zo vaak grote ophef wordt gemaakt over 'onthullingen' die iedereen allang weet. Je zou kunnen stellen dat de journalistiek een beetje buiten de werkelijkheid staat of dat ze pas ergens geloof aan gaat hechten als de feiten gestaafd worden door een duur onderzoeksbureau, in combinatie met de zegen van de immer opduikende hoogleraar in wat voor huppelkunde dan ook die al murmelend vaststelt dat de bal rond is en alle kanten op kan rollen.

Televisieactie 'Help Turkije' op zes zenders
Zes tv-stations zenden donderdagavond de televisieactie 'Help Turkije' uit: Nederland 1, RTL4, NET5, FOX8 en BVN, het satellietkanaal van de Wereldomroep. Het programma begint om 20.30 uur, kort voor de zonsondergang, het moment waarop voor de Turken de wekelijkse 'heilige vrijdag' begint. Maartje van Weegen en Jeroen Pauw verzorgen de centrale presentatie. De telefoonummers tijdens de tv-actie zijn 0900- 1380 (Nederlandstalig) en 0900-1381 (Turkstalig). Op deze nummers kunnen kijkers bijdragen melden. De opbrengst gaat naar de Samenwerkende Hulporganisaties (giro 797).

Gates gaf al 30 miljard aan goede doelen
President Bill Gates van softwareproducent Microsoft, heeft in de eerste acht maanden van 1999 al 15 miljard dollar aan goede doelen overgemaakt. Een woordvoerder van de Gates Foundation heeft dat gisteren bekendgemaakt. De mededeling volgt op het bericht dat charitatieve instellingen van Gates en diens vrouw Melinda gaan fuseren. Bill Gates is de rijkste man ter wereld. Momenteel bezit hij nog 19,8 procent van de aandelen van Microsoft. Het vermogen van Gates wordt geschat op negentig miljard dollar.


Van 20 tot en met 29 augustus worden in Sevilla de wereldkampioenschappen atletiek gehouden. De site van de International Amateur Athletic Foundation biedt niet alleen uitgebreide wedstrijdverslagen en overzichten van wie wat wint, maar ook video- en audiofragmentjes, zowel van de wedstrijden als van interviews met de deelnemers. En via een online radioverbinding kun je veel wedstrijden live volgen. (www.iaaf.org)

NRC Webpagina's
23 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)