U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Vijf keer zo zwaar
Zoals iedere kijker naar Zomergasten heb ik mijn eigen ideale televisie-avond in gedachten al tien keer samengesteld. Behalve een stukje Pippi Langkous, de begintune van Zorro, en de aflevering 'Waldorf Salad' van Fawlty Towers - toevallig allemaal vandaag te zien op de reguliere zenders - zou daar zeker ook een fragment uit een van de voorgaande edities van Zomergasten bij zitten.


T V   V O O R A F :


Indo-rock in spruitjescultuur
"Je voelt je helemaal Nederlander totdat je in Nederland komt", vertelt Harry Koster, bandleider van de Black Dynamites en een van de Indische muzikanten die met opwindende rock 'n' roll de weg plaveiden voor een nieuwe stroming binnen de Nederlandse popmuziek. Vanavond wordt Rockin' Ramona (1991) van Hans Heijnen opnieuw uitgezonden. In deze documentaire komen verschillende muzikanten aan het woord die een rol speelden in de zogenaamde Indo-rock, een eind jaren vijftig populaire muziekstroming, met Den Haag als uitvalsbasis.


F I L M   V O O R A F :


The Wrong Man
Ergens in het jaar 1904 wordt Alfred (5) door zijn vader met een briefje naar het politiebureau gestuurd, alwaar de commissaris hem in de cel opsluit, en hem tien minuten later weer vrijlaat met de woorden: 'Dat is wat we met stoute jongetjes doen'. Wat de brave Alfred misdaan had, kon Hitchcock zich later typisch genoeg niet meer herinneren.


NRC Webpagina's
23 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)