U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Explosie van kliklijnen is nieuwe sociale controle
Er komt weer een kliklijn bij, nu tegen voetbalvandalisme. Wordt al die informatie wel zorgvuldig gewogen?

Voor veel kinderen in VS is Bijbel taboe op Internet
7,3 Miljoen Amerikaanse scholieren mogen niet bij de digitale versie van de Bijbel. Het filterprogramma Bess, dat op ongeveer 8.000 openbare scholen in de Verenigde Staten wordt gebruikt, blokkeert de toegang tot sites met de Heilige Schrift.

Boeman Bill is verongelijkt
Door het slepende proces van Amerika's federale overheid tegen Microsoft toont de concurrentie van 's werelds grootste softwareproducent zich wat minder timide. Maar dat Microsoft vriend en vijand voorlopig ruim blijft over- troeven, is wel duidelijk.

Britse kranten verkocht
Acht jaar na zijn dood heeft het krantenimperium van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell een nieuwe eigenaar gekregen. Het Britse Trinity, eigenaar van vele regionale kranten, neemt Maxwells Mirror Group voor 1,2 miljard pond sterling (4 miljard gulden) over.

Drie digitale beurzen dit jaar van start
De drie digitale effectenbeurzen die dit najaar van start gaan worden actief onder de namen Smartcap, Startcap en Greencap. De initiatiefnemer van het project, het Instituut voor Milieu- en Systeemanalyse Amsterdam (IMSA) heeft dat gisteren bevestigd.

De eerste Palestijnse reisgids is uit
Telefoneren is duurder in Palestina dan in Israel, ziekenhuizen zijn goedkoper. Pakjes van meer dan 100 gram mogen alleen vanuit Jeruzalem worden verstuurd. En vanaf Jeruzalem kun je Bethlehem op twee manieren inkomen: via de grote weg langs het Israelische checkpoint, en door de Vuurvallei, een omweg zónder checkpoint die veel Palestijnen nemen omdat ze geen geldige reispapieren van Israel krijgen.

Het geluid van verroest metaal
Uitgever Jan van Toorn heeft werk van Dalí, Appel, Schwitters en vele anderen. Al die kunstwerken hebben één ding gemeen: ze staan op plaat.

Opiniebladen verliezen terrein
De opinieweekbladen hebben in de eerste drie maanden van dit jaar terrein verloren. De weekbladen Vrij Nederland, Elsevier, HP/De Tijd en De Groene hebben hun oplage met vele duizenden exemplaren zien teruglopen. Samen verloren de opiniebladen 7 procent van hun oplage. Uit de jongste cijfers van Het Oplage Instituut (HOI) blijkt ook dat de oplage van de vrouwenbladen met 2 procent is gedaald. Opzij, het vorige kwartaal nog een van de grote verliezers, was een uitzondering en behoorde tot de grootste stijgers onder de tijdschriften. De mannenbladen deden het ook goed door de bladenafzet met 2,5 procent te verhogen. (ANP)


Historische onjuistheden, een microfoon of cameraman die opeens in beeld verschijnt, verhaallijnen die conflicteren: op de Nitpickers-site verzamelen oplettende filmfans zoveel mogelijk fouten die in films zijn geslopen. Bovenaan de lijst staat Titanic (131 onjuistheden), Star Wars komt twee maal in de top tien voor. Een van de aanmerkingen op Titanic is dat de lipstick van Rose er na een vrijpartij en een langdurige tocht door ijskoud water nog steeds op zit. (www.nitpickers.com)

NRC Webpagina's
31 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)