U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hitte zet rem op uittocht
ROTTERDAM, 31 JULI. De uittocht van vakantiegangers was gisteren minder groot dan verwacht. Het mooie weer houdt veel vakantiegangers in eigen land. Volgens de toeristische organisaties zijn de Nederlandse bungalowparken en campings dit weekeinde nagenoeg volgeboekt. Ook in de hotels is het druk. Met name hotel-fietsvakanties zijn populair. Het Traffic Information Centre (TIC) registreerde gisteren rond het middaguur tien lange files als gevolg van lichte aanrijdingen. Concentratieverlies als gevolg van het warme weer was in de meeste gevallen de oorzaak van de aanrijding, aldus een woordvoerder. Schiphol had gisteren de drukste dag van het jaar. Er werden 135.000 passagiers vervoerd. Zaterdag en zondag zijn met respectievelijk 125.000 en 130.000 passagiers ook topdagen. De vertragingen vallen dit jaar ten opzichte van vorig jaar mee. Vorige zomer waren er grote problemen door de invoering van een nieuw verkeersleidingssysteem en verbouwingen. Voor morgen wordt grote drukte verwacht in Frankrijk, omdat dan voor de Fransen de vakantie begint. Volgens de woordvoerder van het TIC kent 'zwarte zaterdag' files van zeventig tachtig kilometer op de autoroutes naar de Riviera en de Atlantische kust. "Maar Nederlanders zijn hier altijd goed van op de hoogte."

Verbazing over late actie justitie tegen Dutchbat
ROTTERDAM, 31 JULI. De twee grootste militaire vakbonden zijn verbaasd dat het openbaar ministerie pas onlangs informatie heeft gekregen over vermeend rechts-extremistisch gedrag van Dutchbat-militairen in Srebrenica.

Brit Robertson kandidaat als hoofd NAVO
LONDON, 31 JULI. De Britse regering heeft de huidige Britse minister van Defensie, Robertson, kandidaat gesteld als opvolger van Solana, die in oktober opstapt als secretaris-generaal van de NAVO. Washington heeft laten weten Robertson een "sterke kandidaat" te vinden. De VS lieten eerder weten een sterke voorkeur te hebben voor de Duitse minister van Defensie, Scharping. Bondskanselier Schröder wil Scharping niet missen.

Ruim eenderde Russen is arm
MOSKOU, 31 JULI. Ruim eenderde van de Russische bevolking, ofwel 51,7 miljoen mensen, heeft een inkomen onder de officiële armoedegrens. Dat aantal is in het eerste halfjaar sterk gestegen als gevolg van de financieel-economische crisis die vorig jaar augustus begon.

VS: Venezuela vrijhaven drugs
CARACAS, 31 JULI. Het Venezolaanse luchtruim dreigt een vrijhaven te worden voor de drugssmokkel. Dat heeft het hoofd van de Amerikaanse drugsbestrijding, Barry McCaffrey, gezegd naar aanleiding van de weigering van de Venezolaanse president Hugo Chávez om Amerikaanse verkenningsvluchten boven Venezuela toe te staan.

Bejaarden minder vaak in tehuizen
VOORBURG, 31 JULI. Bejaarden wonen steeds minder vaak in verzorgingshuizen en steeds vaker zelfstandig. Het aantal verzorgingshuizen en het aantal beschikbare plaatsen neemt jaarlijks af.

Zwemmen: weer 2 gouden medailles
ISTANBUL, 31 JULI. Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn hebben bij de EK zwemmen in Istanbul het medailletotaal voor Nederland op negen gebracht. Van den Hoogenband, woensdag winnaar van de 100 meter vrije slag, won gisteren op de dubbele afstand zijn vierde gouden medaille van het toernooi. De Bruijn zegevierde op de 100 meter vlinderslag in een nieuw Europees record.

Voor kind Bijbel taboe op Internet
AMSTERDAM, 31 JULI. 7,3 Miljoen Amerikaanse scholieren mogen niet bij de digitale versie van de Bijbel. Het populaire filterprogramma Bess blokkeert de toegang tot sites met de Heilige Schrift.


NRC Webpagina's
31 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)