U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Asceet en hedonist
Lenin en Kennedy staan allebei in de top tien van de meest invloedrijke personen van deze eeuw, ook al was hun feitelijke positie als leider van een wereldmacht slechts van korte duur: Kennedy nog geen drie jaar president, Vladimir Iljitsj moest zich, na vijf jaar de Sovjet-Unie met harde hand te hebben geleid, om gezondheidsredenen terugtrekken in zijn buitenhuis in Gorki. Ook al zijn Kennedy en Lenin iconen en voorbeelden voor latere generaties geworden, uit de Britse documentaires die gisteren respectievelijk door de VRT en de VPRO werden uitgezonden leerde ik vooral hoe weinig ik over hun leven wist.


T V   V O O R A F :


Wanhopen en mondsoppen
Op sommige kantoren is het een bende. Niet op de bureaus, maar in de harten van de mensen. Thuis zijn de werknemers getrouwd, maar op kantoor houden ze het in het geniep met iemand anders, met elkaar of met iemand van een ander kantoor. Dat hoorde ik van een vrouw die op een uitgeverij werkt. "Het is bij ons net Peyton Place", zei ze.


F I L M   V O O R A F :


Virtuosity
Een zwarte rechercheur verliest een arm als hij per ongeluk een bom in werking stelt die zijn vrouw en dochtertje doodt. Met de resterende arm maait hij de terrorist neer die hem dit aandeed en - oeps! - een complete televisieploeg. Dat levert hem een celstraf op, totdat de regering de verbitterde ex-agent vraagt proefkonijn te worden in een experiment met virtual reality.Hoofdrol Wesley Snipes, zou je zeggen. Maar Denzel Washington is uitverkoren. Bitterheid is Denzel niet gegeven; om diezelfde reden wist hij Malcom X geen leven in te blazen. Denzel kan boos kijken, maar echt boos is hij niet.


NRC Webpagina's
30 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)