U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de inzet van de Nederlandse en Duitse marechaussee in de Kosovaarse stad Prizren. Verder aandacht voor de wachtlijsten voor operaties bij een aantal Nederlandse ziekenhuizen. Ned.2, 18.15-18.43u.

Nova. Onder meer een studio-gesprek met notaris H. Tromp over de overspannen markt voor hypotheken. Verder een gesprek met de burgemeester van Mostar - de stad waar Bosniërs, Serven, Kroaten en moslims vreedzaam samenleefden - over de internationale conferentie over de toekomst van de Balkan. Ned.3, 22.33-22. 56u.

DOCUMENTAIRES

Living Art. Niet alleen wetenschappers maar ook fotografen, beeldhouwers en modeontwerpers hebben belangstelling voor insecten. Door hun kleurrijke silhouetten, decoratieve details en symmetrie van hun vorm. NGC, 20.30-21.00u.

Die ZDF-reportage. De miljardair Sheldon Adelson liet in Las Vegas het grootste hotel ter wereld bouwen, het Venetia. Een 'gewone' kamer is in Adelsons hotel niet te krijgen; het Venetia heeft alleen 6000 extreem luxe suites. ZDF, 21.15-21.45u.

Columbus: Destination Mars. Eerste van een tweeluik over de planeet Mars die ook wel de Rode Planeet wordt genoemd. In deze aflevering gaat het om de wedloop tussen de Russen en Amerikanen om ruimteschepen te ontwikkelen die zo dicht mogelijk in de buurt van de planeet kunnen komen. Ned.1, 23.35-0.27u.

PRAATPRAGRAMMA

De 7 Hoofdzonden. Tweede deel van het gesprek met de hoofdredacteur van het Vlaamse dagblad De Morgen, Yves Desmet. Canvas, 22.15-22.45u.

DRAMA

Close relations. Eerste aflevering van een nieuwe Britse dramaserie naar een boek van Deborah Moggach. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.05-22.00u.

FILM

The Nutt House (Adam Rifkin, 1992, VS). Tweelingbroers groeien gescheiden op, de een onder moeders vleugels en de ander in kindertehuizen. maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Komedie. RTL5, 20.30-22.20u., met reclame.

I Love You to Death (Lawrence Kasdan, 1990, VS). All star cast in deze aanstekelijke komedie van Lawrence Kasdan (The Big Chill, The Accidental Tourist). Kevin Kline is een overspelige pizzabakker en kan zich heerlijk uitleven op een Italiaans accent. Tracy Ullman, zijn bedrogen echtgenote, probeert haar hysterie zo lang mogelijk te beheersen en huurt William Hurt en Keanu Reeves in om haar man om te brengen. Net5, 20.30-22.10u., met reclame.

Final Combination (Nigel Dick, 1994, VS). Michael Madsen is weer de van hem bekende tough guy in politiefilm waarin een reeks mysterieuze moorden moet worden opgelost. Ook met Lisa - The Cosby Show - Bonnet. SBS6. 20.30-22.10u., met reclame.

Doomsday Gun (Robert Young, 1994, VS). Spionagefilm volgens beproefde Hollywoodreceptuur valt in gunstige zin op door voortreffelijke rolbezetting: Frank Langella is een op hol geslagen wetenschapper (en Jules Verne-fan) die het grootste kanon op aarde wil bouwen voor 'the Iraki's'. Mossadman Alan Arkin en CIA-agent Kevin Spacey moeten dat zien te voorkomen. Veronica, 21.15-23.15u., met reclame.

AVRO keuzefilm: Kijkers kiezen uit: Revenge of the Pink Panther (Blake Edwards, 1978, VS); Agatha (Michael Apted, 1979, VS) en Les Visiteurs (Jean-Marie Poiré, 1993, Frankrijk). Ned.1 21.32-23.13u.

Superman III (Richard Lester, 1983, VS). Werden ze nou beter of niet, de Superman-films? De meningen zijn erover verdeeld. Volgens sommigen is deze derde film over onze superheld van de planeet Krypton die als een moderne Robin Hood opkomt voor de onschuldigen en de armen de leukste. Superman moet het tegen zijn slechte alter-ego opnemen en Richard Pryor vertegenwoordigt het kwaad. VRT, 21.55-23-54u.

Blackwater Trail (Ian Barry, 1996, Austr./VS). Actiefilm met Judd Nelson, Peter Phelps en Mark Lee, waarin drie mannen de bush intrekken. Net5, 22.10-23. 50u., met reclame.

Virtuosity (Brett Leonard, 1995, VS). Zie Film-vooraf. BBC1, 22.30-0. 10u.

The Last Waltz (Martin Scorsese, 1978, VS). De band zelf mag dan inmiddels weer optreden in de zoveelste revival, deze documentaire van Martin Scorsese staat in ieder geval nog recht en kwiek overeind. Scorsese, die ervaring opdeed met concertverfilmingen tijdens Woodstock, filmde het Thanksgiving-afscheidsconcert dat The Band in 1979 gaf. Met gastoptredens van Bob Dylan, Joni Mitchell, Neil Diamond, Eric Clapton en Van Morrison. Ned.3, 22.56-0.52u.

Cyclo/Xich lo (Tran Anh Hung, 1995, Frankrijk/Vietnam). Beurtelings wrede en poëtische tweede film van de maker van het zachtmoedige L'Odeur de la Papaye verte, die voor Cyclo terugkeerde naar zijn geboorteland Vietnam. In het hedendaagse Ho Chi Minh-stad moet een jonge riksja-rijder zien te overleven, ook nadat zijn fietstaxi wordt gestolen en zijn familie in handen valt van een corrupte bende afpersers en zijn zus gedwongen wordt zich te prostitueren. BBC2, 1.00-3.10u., Engels ondertiteld.

The Power of One (John G. Avildsen, 1992, Australië/VS). Regisseur Avildsen maakte eerder Rocky en The Karate Kid, en dat is te zien ook in deze film over Apartheid in Zuid-Afrika. Stephen Dorff speelt een jonge bokser die via vechtkunst integratie hoopt te bewerkstelligen, Morgan Freeman en Armin Muueller-Stahl geven hem een ander soort levenslessen mee. BBC1, 1.20-3.20u.

The Blue Max (John Guillermin, 1966, VS/GB). Vaardige oorlogsfilm over Duitse luchtmachtpiloten in de Eerste Wereldoorlog. George Peppard wil tegen elke prijs een 'Blue Max', de hoogste militaire onderscheiding, opgespeld krijgen. Dat levert dus de nodige spectaculaire gevechtsscènes op. Morgen, SBS6, 8.00-10.35u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
30 JULI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)