U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

You peep I'm going to peep you
Heb je altijd al in de achterbuurten van Chicago voor gangster willen spelen? In Kingpin, Life of Crime kun je al je criminele ambities kwijt, zonder dat je ervoor de straat op hoeft.

Klacht Westbroek tegen VN terecht
UTRECHT, 30 JULI. Henk Westbroek heeft volgens de Raad voor de Journalistiek terecht geklaagd over het spraakmakende artikel dat Vrij Nederland op 30 januari over hem publiceerde. Journalist Leonard Ornstein van het weekblad had Westbroek overeenkomstig de afspraak in de gelegenheid moeten stellen het artikel voor publicatie in te zien en zo nodig veranderingen aan te brengen. Westbroek is tevens fractieleider van Leefbaar Utrecht in de gemeenteraad waarvoor destijds verkiezingen op til waren. (ANP)

Philips investeert in platte beeldbuis
Philips steekt bijna 125 miljoen gulden in een nieuwe productielijn voor platte beeldbuizen in het Duitse Aken. De productielijn is inmiddels in gebruik genomen. Het elektronicaconcern hoopt volgend jaar ongeveer 2 miljoen platte beeldbuizen te produceren. Onlangs werd bekend dat Philips samen met het Zuid-Koreaanse LG-Electronics een joint venture is begonnen om samen platte beeldschermen te gaan maken. De totale markt voor platte beeldschermen was vorig jaar goed voor een omzet van 16,5 miljard gulden. De schermen worden gebruikt in laptops, notebooks en monitoren. (ANP)

Unilever halveert advertenties dagbladen
Unilever halveert dit jaar het advertentiebudget voor dagbladen tot circa 5 miljoen gulden. Het voedingsmiddelenconcern twijfelt aan de prijs-prestatieverhouding van dagbladen, doordat het teruglopen van oplages niet gevolgd wordt door tariefsverlagingen. Unilever gaf vorig jaar zo'n 10 tot 15 miljoen gulden uit aan dagbladreclame. Dat is een beperkt deel van het budget, want de totale mediabestedingen van Unilever in Nederland lagen vorig jaar rondom de 210 miljoen gulden. (ANP)

Verlies Telfort krimpt
Telfort, de gezamenlijke onderneming van British Telecom en de NS, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 28 miljoen pond sterling (ruim 92 miljoen gulden), 7 miljoen pond minder dan het jaar ervoor. De omzet verdrievoudigde tot 48 miljoen pond. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van BT. Volgens een woordvoerder van Telfort ligt het telecombedrijf met deze resultaten voor op de planning.


Voor echte Muppetfans: de officiële Muppetssite. Met de rubriek 'on location with Miss Piggy', elke week een 'dumpling of wisdom' (een onbegrijpelijke tekst met vier mogelijke Engelse vertalingen) van de Zweedse kok, unBEARably grappige grappen van Fozzie, een virtueel Miss Piggy aankleedpoppetje en nog allerlei andere kleine Muppetspelletjes. En natuurlijk commentaar from the balcony van Statler en Waldorf. (www.muppets.com)

NRC Webpagina's
30 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)