U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bloedbad in Atlanta: 9 doden
WASHINGTON, 30 JULI. Een 44-jarige man heeft gisteren in twee effectenkantoren in de Amerikaanse stad Atlanta een bloedbad aangericht waarbij negen doden en twaalf gewonden vielen. Vervolgens pleegde de man zelfmoord.

Z-Holland waarschuwde gemeenten
ROTTERDAM, 30 JULI. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben in het verleden gemeenten in hun provincie op de vingers getikt omdat die zich bezighielden met bankieren. Dat is geen taak van de overheid, oordeelde Zuid-Holland toen. Nu is de provincie zelf in opspraak door bancaire activiteiten.

Baarspul (Z-H) komt in opspraak
DEN HAAG, 30 JULI. De commissie-Van Dijk, die het 'bankieren' van de provincie Zuid-Holland onderzoekt, heeft informatie gekregen over mogelijke vermenging van belangen van provinciaal treasurer K. Baarspul. Baarspul is de ambtenaar die bij de provincie het 'bankieren' uitvoerde en 1,7 miljard gulden op de geldmarkt uitzette. Hij arrangeerde ook leningen van 47,5 miljoen gulden aan het gevallen handelshuis Ceteco.

Clinton beboet voor ontkenning
WASHINGTON, 30 JULI. President Clinton moet een boete van ruim 90.000 dollar betalen voor zijn valse getuigenis over zijn relatie met Monica Lewinsky. Dat heeft een Amerikaanse rechter gisteren bepaald.

Hitlergroet door Dutchbatters
DEN HAAG, 30 JULI. Een groep rechts-extremistische militairen bij Dutchbat heeft in eerste helft van 1995 in de enclave Srebrenica regelmatig de Hitlergroet gebracht. Dit blijkt uit vertrouwelijke verslagen van de Militaire Inlichtingendienst van gesprekken met Dutchbat-militairen.

Koning Marokko verlaagt straffen
DEN HAAG, 30 JULI. De 84 Nederlanders die in Marokkaanse gevangenissen verblijven, krijgen strafvermindering ter gelegenheid van de troonsbestijging van koning Mohammed VI. Dat heeft de Nederlandse ambassadeur in Marokko, H. van Pesch, gisteren vernomen van de regering in Rabat.

School beslist over overgaan
AMSTERDAM, 30 JULI. De Gooilandschool in Bussum mag zelf bepalen of de 'hoogbegaafde' vijfjarige Frédérique de Rooij een groep mag overslaan of niet. Dat heeft de president van de Amsterdamse rechtbank gisteren in kort geding bepaald. De ouders hadden geëist dat hun dochter zou doorstromen naar groep 3.

Meer vertraging van vliegtuigen
AMSTERDAM, 30 JULI. Het aantal vliegtuigen dat op Europese luchthavens vertraging opliep is vorig jaar met 17 procent gestegen tot 1,29 miljoen vluchten. De totale vertraging in tijd nam toe met 31 procent, tot 37,3 miljoen minuten. In juni en juli van dit jaar was de stijging opnieuw groter dan in dezelfde maanden vorig jaar.

Inge de Bruijn zwemt record
ISTANBUL, 30 JULI. De Nederlandse zwemster Inge de Bruijn heeft gisteren het Europees record op de 100 meter vlinderslag verbeterd. Op de Europese Kampioenschappen in Istanbul haalde De Bruijn in de halve finale een tijd van 58,92. Dat is eenhonderdste seconde sneller dan het pas enkele weken oude record van de Zweedse Johanna Sjöberg. De Nederlandse Kirsten Vlieghuis behaalde gisteren op de 800 meter vrije slag een zilveren medaille.


NRC Webpagina's
30 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)