U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rekening geplunderd via Girotel
Een 56-jarige Amsterdammer bleek, toen hij terug van vakantie zijn giro-afschriften bekeek, wel een erg dure reis te hebben gemaakt. Van zijn postbankrekening was 63.000 gulden afgeschreven. Per Girotel, zo vermeldde het afschrift.

VPRO deelt zondagavond
Vanaf september zal de VPRO niet meer de gehele zondagavond met televisieprogramma's vullen. De NPS gaat de programmering om half acht en rond negen uur onderbreken met respectievelijk een popprogramma en een dramaserie. Daarmee komt een einde aan 'de VPRO-zondagavond', een tijdperk dat meer dan vijftien jaar duurde.

Russische journalist 'schuldig', maar toch vrij
Een Russische rechtbank heeft vandaag in Vladivostok de journalist Grigori Pasko wegens het onthullen van geheime informatie veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, maar direct daarop zijn vrijlating gelast. Pasko valt door de strafmaat onder een amnestieregeling van het Russische parlement.

Marketingman moet Elsevier overeind helpen
Met Crispin Davis haalt Reed Elsevier een marketingman in huis zonder ervaring in de uitgeverij. De Brit moet de dubbele bestuurscultuur van Reed Elsevier ten grave dragen.

Topwinst voor Microsoft
IBM en Microsoft maakten allebei beter dan verwachte winstcijfers bekend. De bedrijven hebben een glansrijk kwartaal achter zich. Microsoft, producent van onder meer Windows, boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 1999 een omzet van 5,76 miljard dollar, bijna veertig procent meer dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal.

Gratis kranten vooral probleem voor Volkskrant
De losse verkoop van de ochtendbladen van dagbladuitgever PCM is sinds de komst van de gratis kranten Spits en Metro die onder treinreizigers worden verspreid, met enkele procenten gedaald. Met name De Volkskrant wordt hard getroffen, omdat die krant onder treinreizigers goed gelezen wordt.

Nagelaten werk
Willem Elsschot schreef niet alleen de romans Villa des Roses, Lijmen/Het been, Kaas en Het dwaallicht, maar ook de dichtregels: "Eet mosterd van Tierenteyn Ferdinand,/ veruit de bekwaamste fabrikant/ van ons beminde Belgenland."

Winst SAP lager
De Duitse automatiseerder SAP, de grote concurrent van het Nederlandse Baan, is in de eerste helft van dit jaar flink gegroeid. Ten opzichte van dezelfde periode van 1998 ging de omzet met 17 procent omhoog naar 2,34 miljard euro (5,2 miljard gulden). De winst daalde echter met 4 procent naar 240 miljoen euro. Beleggers waren bepaald niet gecharmeerd van de cijfers. Op de beurs van Frankfurt viel de koers van het aandeel SAP flink terug. Later trad enig herstel in, maar op 389,50 euro bedroeg het verlies nog altijd 2,6 procent.


Is de zesmiljardste wereldburger gisternacht geboren, of moet deze nog geboren worden? Het US Census Bureau dacht dat het om 02.30 Nederlandse tijd zover was. Hun populatieklok (www.census.gov/main) tikt inmiddels door richting de zeven miljard. De klok van het Musée de l'Homme in Parijs is nog leuker. Hier is te vinden hoeveel de bevolking is gegroeid sinds je eigen geboortejaar. (www.popexpo.net/eMain.html).

NRC Webpagina's
20 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)