U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer geeft groen licht voor Kennisnet
Minister Hermans (Onderwijs) mag het Kennisnet, een netwerk tussen scholen, aanleggen en alle scholen erop aansluiten. Maar scholen mogen zelf bepalen wanneer en hoe zij gebruik maken van het Kennisnet. Na deze toezegging kreeg Hermans gisteren de vier grote fracties PvdA, VVD, CDA en D66 achter zijn plan.

Firma's VS beschermd tegen claims jaar 2000
Het Amerikaanse Congres neemt het bedrijfsleven in bescherming tegen de verwachte stroom schadeclaims naar aanleiding van het millenniumprobleem. Huis van Afgevaardigden en Senaat aanvaardden hiertoe gisteren met grote meerderheid een nieuwe wet.

Onderzoek naar boeken Microsoft
De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft een onderzoek ingesteld naar de boekhoudmethoden van Microsoft. De softwaregigant zou resultaten van het ene kwartaal compenseren met die uit het andere.

Vondel digitaal
Het idee om teksten van klassieke auteurs op cd-rom te zetten ligt nogal voor de hand. Als ze langer dan zeventig jaar dood zijn, is het auteursrecht immers verlopen. Je kunt hun werk dan zomaar, gratis en voor niks, vermenigvuldigen.

Internet-netwerk KPN
KPN kan binnen enkele maanden in Nederland een afzonderlijk netwerk voor Internet in gebruik nemen. Dat heeft een woordvoerder vanmorgen gezegd. Of het netwerk er daadwerkelijk zo snel komt hangt af van overleg met Internetaanbieders en toezichthouder Opta dat KPN de komende weken gaat voeren. KPN kan ook een nieuw landelijk netwerk bouwen met een hogere capaciteit, maar heeft hierover nog geen definitief besluit genomen.

VNU neemt Frans bedrijf over
Uitgever VNU heeft de Franse marketingonderneming Adde overgenomen. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in geodemografische informatie en marketingsoftware, boekte vorig jaar met 75 mensen een omzet van 17 miljoen gulden. Adde gaat deel uitmaken van Claritas, de marketinginformatiediensten van VNU Business Information Europe. (ANP)

Vivendi met Japanse Softbank in internet
Het Franse conglomeraat Vivendi en de Japanse investeringsmaatschappij Softbank richten een gezamenlijke onderneming op om de komst van Amerikaanse internetbedrijven naar de Europese markt te financieren. Vivendi en Softbank steken in eerste instantie elk 50 miljoen dollar (106 miljoen gulden) in het bedrijf, dat de naam AtViso krijgt. AtViso wordt gevestigd in Parijs en begint zijn activiteiten in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Softbank heeft belangen in een aantal Amerikaanse internetbedrijven, waaronder Yahoo, E-loan en Cybercash. Vivendi heeft een 55-procentsbelang in internetaanbieder AOL France, met als partner America Online (AOL). Het oorspronkelijke nutsbedrijf, dat tot voor kort Générale des Eaux heette, is in Nederland eigenaar van Lovers Rail. (KRF, AFP, ANP)

Telecombedrijven overwegen bod Qwest
US West is evenals Frontier het overnamebod van Qwest te overwegen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Qwest, een partner van KPN, is al weken verwikkeld in een strijd met concurrent Global Crossing om de twee Amerikaanse telecombedrijven US West en Frontier over te nemen. Maandag kondigde Frontier al aan bereid te zijn tot een gesprek met Qwest over diens bod. Zowel US West als Frontier houden echter vooralsnog vast aan een fusieakkoord met Global Crossing. (AP)

BT neemt Control Data Systems over
Syntegra, de automatiseringsdochter van British Telecom, neemt het Amerikaanse Control Data Systems over 340 miljoen dollar (730 miljoen gulden) voor het bedrijf. Het in Minneapolis gevestigde Control Data Systems is actief op het gebied van e-commerce en systeemintegratie. Er werken 1.100 mensen bij het bedrijf, dat een jaaromzet heeft van circa 180 miljoen dollar. Syntegra zet met ruim 4.000 werknemers 652 miljoen om. (AP)


Schaken tegen de beste schaker ter wereld? Via het Web kan het. Samen met drie schaakanalysten en online-spelers uit de hele wereld vorm je een team tegen Garry Kasparov. Het team bespreekt de beste zetten, luistert naar tips van andere schaakfans op Internet en stemt vervolgens over de volgende stap, waarop Kasparov weer reageert. De speler met de beste suggesties kan een ontmoeting met de schaakmeester winnen.

(www.zone.com/kasparov)

NRC Webpagina's
2 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)