U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Terug naar huis
Een liefdevol verhaal over terug naar de provincie. In Het andere Gezicht, dat goed op dreef is en gelukkig geen zomerstop kent. Daniël Lohues, de lead-zanger van de Drentse groep Skik, nationaal meisjes-idool, had het niet uitgehouden in Utrecht. Te ver van zijn Drentse geboorteplaats Erica. Hij had er wel van geleerd, van de grote stad. Hij voelde zich gewoon niet thuis. Zijn identiteit kwam er niet tot zijn recht. Hij zingt nog wel in Utrecht en het publiek brult mee, in zijn Drentse dialect: ik wil wel graog naor huus.


T V   V O O R A F :


Ruftende kleipoppen
Vanavond begint de VPRO de tweede reeks van de poppensoap Crapston Villas die zich afspeelt in een vervallen herenhuis in de gelijknamige straat. De appartementen worden bewoond door een bizar allegaartje waarvan de avonturen op de geijkte soapmanier wordt gevolgd. In deze vervolgreeks val je er wat bot in - na een korte herhaling van het voorafgaande - en heb je alle aandacht nodig om in de tien minuten die elke aflevering duurt, erbij te blijven.


F I L M   V O O R A F :


All things fair
Volwassen man met jong meisje: bah. Volwassen vrouw met jonge jongen: o la la. Merkwaardig toch, dat verschil in associatie: het eerste is verdacht, het tweede pikant. Schooljongen laat zich verleiden door de nieuwe juf, dat nodigt uit tot fantaseren. Bo Widerberg (1930-1997), vanwege Ingmar Bergman veroordeeld tot het etiket 'die andere Zweedse regisseur', hoefde er niet zo heel veel bij te verzinnen. Hij had het zelf meegemaakt in Malmö, 1943. De belangstelling van juf Viola voor haar leerling Stig valt wel te begrijpen. Temidden van de boertige jongenskoppen lijken zijn helblauwe ogen misplaatst sereen. Andersom is er ook niet veel nodig. Vanaf het moment dat Stig haar nekhaartjes heeft gezien, is hij in de ban van de vrouw die thuis haar schoolknot losgooit en in peignoirs rondloopt.


NRC Webpagina's
2 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)