U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Minder werklozen, meevaller van 1,4 miljard gulden
DEN HAAG, 2 JULI. De uitgaven voor de sociale zekerheid blijken dit jaar 1,4 miljard gulden lager uit te vallen dan eerder begroot. Reden is de lager dan verwachte werkloosheid. Volgens jaar zal die voor een meevaller zorgen van 800 miljoen gulden. De meevallers worden gebruikt voor de hulp aan Kosovo en voor het verhogen van het uurtarief van sociaal advocaten.

'Montenegro wacht coup'
WASHINGTON, PRISTINA, 2 JULI. De Joegoslavische leider Slobodan Milosevic heeft troepen naar Montenegro gestuurd en bereidt kennelijk een coup voor tegen de kritische leiding van deze zusterrepubliek van Servië binnen de Joegoslavische federatie.

Vakantie: files in de lucht en op de weg
BRUSSEL, SCHIPHOL, 2 JULI. Vluchtvertragingen zijn voor passagiers, luchthavens en luchtvaartmaatschappijen een steeds ernstiger plaag. Sabena en Transavia ontwijken vaak de drukste regio in het Europese luchtruim, door via het Kanaal en Zuid-Engeland naar Spanje te vliegen, zoals de KLM soms via het Noorse luchtruim koers zet naar Noord- Amerika. En als PKK-leider Öcalan ter dood wordt veroordeeld kiezen Europese zonzoekers massaal voor de drukke route naar Spanje, in plaats van Turkije.

Impasse in Noord-Ierland duurt voort
LONDEN, 2 JULI. De partijen in Noord-Ierland zijn er vannacht opnieuw niet in geslaagd de impasse te doorbreken over de vorming van een gedeeld protestants en katholiek zelfbestuur. Vandaag verschijnt het rapport van de Canadese generaal John de Chastelain, voorzitter van de internationale ontwapeningscommissie, over de bereidheid van de Noord-Ierse paramilitairen tot ontwapening.

SCP: 80 procent voor referendum
DEN HAAG, 2 JULI. Steeds meer Nederlanders zijn voorstander van het referendum en de gekozen burgemeester. Invoering van een referendum had eind vorig jaar de instemming van 80 procent van de bevolking, 20 procent meer dan begin jaren zeventig. Voor andere vernieuwingen, zoals de gekozen minister-president en een districtenstelsel bij de verkiezing van de Tweede Kamer, is de steun de laatste 25 jaar constant gebleven. Zo'n 50 procent is daar voorstander van. Dit blijkt uit de Verkenningen 1999 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Noord-Zuidlijn Amsterdamse metro nog onzeker
DEN HAAG, 2 JULI. De aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam is nog steeds niet zeker. De Tweede Kamer is gisteren nog niet akkoord gegaan met een rijksbijdrage aan de metrolijn van 2,055 miljard gulden

NRC Webpagina's
2 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)