U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NOS doet Telegraaf aanbod
De publieke omroep heeft de Telegraaf aangeboden haar omroepgegevens, gerubriceerd naar programmagenre, aan de krant te verkopen. Zo zou het dagblad zijn eerder deze week verboden omroepblad TV Week toch kunnen voortzetten.

'Gecodeerd bericht? Niets aan doen'
Cryptografie is omstreden: een zegen voor de privacy, een kwelling voor de politie die het berichtenverkeer van criminelen wil volgen. Wat moet de overheid doen? Niets, concludeert Bert-Jaap Koops.

Kirch zoekt nu de publiciteit
De Beierse mediamagnaat Leo Kirch was vorig jaar bijna bankroet. Aangekochte rechten op het WK-voetbal liggen hem zwaar op de maag. Kirch moet zijn warboel aan mediabelangen herstructuren en mogelijk allianties sluiten met rivalen als Murdoch en Berlusconi.

Het zijn de details
Het zijn soms marginale eigenschappen die goede software tot een succes maken, of tot een ergernis. Want dat niets perfect is, ach dat weet de computergebruiker inmiddels wel.

Ook op Internet gezondheidswaarschuwing tabaksproducten
Nederlandse adverteerders van tabaksproducten die via Internet hun waar aanprijzen moeten ook daar waarschuwen voor de gezondheidsrisico's van het roken. Dat blijkt uit een uitspraak van de Reclame Code Commissie in een zaak voorgelegd door de voorzitter van de niet-rokers vereniging CAN. H. Kruithof van CAN stoorde zich aan de zogenoemde Smokepage op Internet van tabakszaak Big Bazar uit Waalwijk. Geen van de pagina's van deze website bevatte een gezondheidswaarschuwing. Volgens de Reclame Code Commissie handelde Big Bazar hiermee in strijd met de code. (ANP)

Van den Ende verhuist
De holding van het nieuwe Live Entertainment-bedrijf van Joop van den Ende verhuist van Aalsmeer naar het Museumplein in Amsterdam. Ook de theaterdivisie komt daar. Zo'n tachtig werknemers gaan naar een kantoor in de voormalige Boerhaave Kliniek. Volgens makelaar Zadelhoff bedraagt de huurprijs 700 gulden per vierkante meter en is die prijs in Nederland nog niet eerder voor kantoorruimte betaald.


De sites van de grote filmfestivals worden voor dit jaar al in gereedheid gebracht. Dat geldt in ieder geval voor het Sundance- festival, dat eind deze maand in de Amerikaanse staat Utah wordt gehouden. Het festival wordt georganiseerd door het Sundance Institute, waarvan acteur en regisseur Robert Redford voorzitter is. Op hun mooi ontworpen site staat informatie over het programma, vervoer, huisvesting en de bioscopen waar de films worden vertoond. Via het web zijn nu al fragmenten van films en documentaires te zien.
(www.sundancechannel.com)

NRC Webpagina's
8 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)