U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NOS doet Telegraaf aanbod

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 8 JAN. De publieke omroep heeft de Telegraaf aangeboden haar omroepgegevens, gerubriceerd naar programmagenre, aan de krant te verkopen. Zo zou het dagblad zijn eerder deze week verboden omroepblad TV Week toch kunnen voortzetten.

Vanmiddag wilde de directie van de Telegraaf nog niet zeggen hoe zij op dit aanbod zal reageren. Men boog zich op dat moment nog over de ,,precieze juridische formulering'' van het antwoord, aldus directeur T. Boerma van het dagblad. Boerma gaf wel toe ,,verrast'' te zijn over de plotselinge toenadering van de NOS die dinsdag juist in kort geding het verbod van TV Week had bewerkstelligd. De rechter bepaalde dat De Telegraaf de gegevens voor TV Week op oneigenlijke wijze had verkregen.

Volgens een woordvoerder heeft de NOS ,,altijd gezegd'' te willen praten over de genregegevens, die volgens de omroep ,,iets heel anders'' zijn dan de gegevens gerangschikt naar zender waarover de NOS en De Telegraaf eveneens in een verbeten strijd zijn gewikkeld. Daarover buigt de Nederlandse Mededingingsautoriteit zich momenteel. Boerma zegt echter dat de NOS wel gezegd had over de genregegevens te willen praten, maar dat daar in de praktijk niets van bleek.

De Telegraaf begon in november met TV Week.

NRC Webpagina's
8 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)