U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
   
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kraam voor telefoonminuten op Internet
Dankzij de liberalisering van de telecommunicatie verschilt de handel in telefoonminuten steeds minder van de handel in ijzer of tomaten. De eerste Nederlandse koopman heeft gisteren zijn kraam op Internet geopend.



Telecomwet geeft overheid te veel macht
De Tweede Kamer heeft onlangs met ruime meerderheid de nieuwe Telecommunicatiewet aangenomen. Marie-José Klaver vindt dat deze wet, bedoeld om een eind te maken aan de overheidsbemoeienis met de telecomsector, de staat te ruime mogelijkheden biedt het doen en laten van burgers in de gaten te houden.



Film van moord op Kennedy op video uitgebracht
Het beroemde amateurfilmpje dat Abraham Zapruder op 22 november 1963 in Dallas maakte van de moord op president John F. Kennedy, wordt eind volgende maand uitgebracht op video. In een eerste oplage van 100.000 zal de band met het zogeheten Zapruder-filmpje voor 19,95 dollar verkrijgbaar zijn.



BSA dreigt Planet Internet
De vereniging van softwareproducenten BSA dreigt World Access/Planet Internet voor het gerecht te slepen omdat de Internet-aanbieder weigert advertenties voor illegale software van zijn site te halen. In de rubriek Vraag & Aanbod kan iedere websurfer tientallen reclames vinden van mensen die voor een prikkie dure programma's als Windows of Word van Microsoft of Photoshop van Adobe te koop aanbieden.



Op naar mijn eigen universum
Wie wil weten hoe video on demand en vooral audio on demand in de toekomst zullen aanvoelen, kan daarvoor terecht op de webpagina's van de BBC Worldservice. Op ieder moment van de dag is het mogelijk om daar het laatste wereldnieuws-bulletin op te vragen en per real audio af te spelen.



Rechtbank laakt uitzending NCRV
De NCRV heeft in 1995 in het televisieprogramma 'Blik op de weg' ten onrechte beelden uitgezonden van een vrouw uit Noordwijk, die na te hard rijden door de politie staande werd gehouden. De omroep moet 1.500 gulden schadevergoeding betalen. Verder is het de NCRV verboden de beelden nogmaals uit te zenden, zo heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Volgens de rechtbank is de vrouw voor tot negatief voorbeeld gesteld, wat het programma het karakter geeft van een moderne schandpaal. (ANP)



Internetmoeder geeft zichzelf aan
De vrouw wier bevalling op 16 juni live op het internet was te volgen heeft zichzelf gisteren aangegeven bij de politie. De autoriteiten vermoedden dat Elizabeth Ann Oliver, die op het internet alleen met haar voornaam werd aangeduid, gezocht werd wegens oplichting. Toen de politie in het ziekenhuis kwam was de familie Oliver al vertrokken. Het echtpaar wordt gezocht wegens het uitschrijven van ongedekte cheques ter waarde van 1300 dollar in de jaren 1989 en 1990. (AP)



Prijs Heemschut voor journalisten
De Bond Heemschut, vereniging tot bescherming van cultuurmonumenten, heeft haar persprijs dit jaar toegekend aan de journalisten Bas Blokker van NRC Handelsblad en Marcel van Silfhout van het Utrechts Nieuwsblad. Ze moeten de prijs van tienduizend gulden delen. Blokker krijgt de prijs voor zijn verhaal De Kruimelstad in de krant van 28 juni 1997. Daarin geeft hij volgens de bond een onthullende analyse over de verkruimeling van de openbare ruimte in Amsterdam. Van Silfhout is verkozen voor zijn verhaal van 8 november vorig jaar over de strijd om het behoud van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. (ANP)




Op de AIDS Conferentie in Genve zijn de eerste multi-resistente aidsvirussen aangetoond. Ook werd bekend dat met HIV besmette vrouwen snel behandeld moeten worden. Een nieuw onderzoek van de John Hopkins universiteit wees uit dat vrouwen veel sneller aids ontwikkelen dan mannen. De website van de conferentie bevat o.m. nieuwsberichten en samenvattingen van de lezingen. Een groot deel van het congres, dat nog tot 3 juli duurt, is live te volgen.

(www.aids98.ch)

NRC Webpagina's
1 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)