U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS 
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

BSA dreigt Planet Internet


AMSTERDAM, 1 JULI.De vereniging van softwareproducenten BSA dreigt World Access/Planet Internet voor het gerecht te slepen omdat de Internet-aanbieder weigert advertenties voor illegale software van zijn site te halen. In de rubriek Vraag & Aanbod kan iedere websurfer tientallen reclames vinden van mensen die voor een prikkie dure programma's als Windows of Word van Microsoft of Photoshop van Adobe te koop aanbieden.

,,We hebben alles gegeven, ons suf gebeld met Planet Internet, geschreven'', zegt J. Lensink, advocaat van de Business Software Alliance (BSA). ,,Nu is de grens bereikt.'' BSA zegt een laatste poging tot overleg te ondernemen, maar als die niet lukt ,,zeer binnenkort'' naar de rechter te stappen.

Volgens Lensink is Planet Internet in Nederland de enige Internet-aanbieder die gebruikers de mogelijkheid biedt illegaal gekopieerde waar te verkopen via zijn Internet-site. ,,Alle andere providers werken met ons mee'', aldus de advocaat. BSA probeert sinds een jaar een regeling te treffen over Vraag & Aanbod. Maar de provider wil daar niet aan omdat deze alleen drager is van de boodschap zou zijn. Planet Internet was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Boosdoener van de grote toename van gebruik van illegale software door particulieren is niet alleen de provider, maar ook de zogeheten gouden cd-rom die al geruime tijd in opmars is.

Op het gouden plaatje kunnen eenvoudig programma's gebrand worden met een apparaat dat voor 600 gulden te koop is. (ANP)

NRC Webpagina's
1 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)