U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Chatten' over de rellen in Jakarta
Indonesiërs wisselen via Internet berichten uit over wat er in het land gebeurt. ,,If I give my real name, then I'm on the list of missing persons.'' Indonesiërs die over een Internetaansluiting beschikken, loggen in om buitenlandse nieuwsbronnen als Reuters en CNN te raadplegen en verslag te doen van hun ervaringen. In de nieuwsgroep soc.culture.indonesia schrijven Indonesiërs over hun angst tijdens de rellen. Enkele Amerikanen en Australiërs posten een paar keer per dag de laatste berichten van Reuters en AP op Internet.



De revolutie voorbij
Wired krijgt een nieuwe kans om te bewijzen dat Internet ook geschikt is voor 'dode bomen'. Vorige week werd het tijdschrift dat in 1993 de digitale revolutie uitriep, voor zo'n 80 miljoen dollar verkocht aan uitgever Condé Nast Publications, die ook glossy tijdschriften als Vogue en Vanity Fair uitgeeft. Het vijf jaar oude Wired verkeert al bijna twee jaar in een identiteitscrisis over de redactionele koers en de verhouding tussen het papieren tijdschrift en de online publicaties HotWired en Wired News.



RTL en Veronica op kabelnet in Amsterdam
Televisiekijkers in Amsterdam en omgeving kunnen de televisiezenders RTL4, RTL5 en Veronica voorlopig blijven ontvangen. Onder druk van een kort geding besloot kabelexploitant A2000 gisteren het dreigement de zenders vanaf zondag op zwart te zetten in te trekken.



Studenten worden rijk van het millenniumprobleem
Detacheringsbedrijf I&I leidt honderd studenten op om het millenniumprobleem bij ondernemingen en de overheid op te lossen. Ze zitten fluitend achter de computer en verdienen straks veel geld. Zesdejaars student industrieel ontwerpen uit Delft, Wiek Louws (25), noemt de programmeertaal ,,doodsimpel en doodsaai''. Hij voorspelt dat hij het na een jaar ,,helemaal gehad heeft''.



Toppop Yeah! vooral flauw gebabbel en leuke filmpjes
Al tweeëneenhalf jaar geleden kreeg de AVRO het idee om iets met het Toppop-archief te doen. Tijdens het weekeinde van het 75-jarig bestaan van de AVRO was Toppop niet aleen het best bekeken, maar ook het meest gewaardeerde programma. Een hergebruik van Toppop-opnamen lijkt dus een garantie voor succes. Nu heeft het uiteindelijk de vorm van Toppop Yeah! gekregen. Een quiz waarin presentator Bart Peeters vanavond in de eerste van vijftien afleveringen vragen stelt over Toppop-fragmenten.



Eindelijk gerechtigheid voor Klokhuis
Ooit schijnt iemand het idee geopperd te hebben dat Het Klokhuis weg moest. Omdat het te duur was. Het programma is een begrip geworden. Afgelopen dinsdag was er voor de makers gerechtigheid. Ze kregen de zilveren ere-Nipkowschijf, onder programmamakers de meest prestigieuze televisieprijs die er in Nederland te winnen valt.




Terwijl in Nederland niemand opkeek van homoseksuele personages in series als In de Vlaamsche pot of Zeg 'ns Aaa, schudde Amerika op haar grondvesten nadat actrice Ellen DeGeneres haar homoseksualiteit openbaarde in de naar haar vernoemde sitcom Ellen. Op 30 april 1997 schreef ze 'tv-geschiedenis' door te zoenen met een vrouw. Onmiddellijk na deze 'coming out' verschenen er vele websites over Ellen met details over de 'Coming out with Ellen'-houseparties en andere evenementen. Ook braken er vurige discussies los over de vraag of het allemaal wel kon.

Die discussie laaide deze week weer op naar aanleiding van de allerlaatste aflevering van de serie die stopt omdat er te weinig kijkers zouden zijn. Sommigen zijn daar blij om. ,,Thank goodness that homosexual crap has been CANNED!!!'' aldus een bijdrage aan de discussie. Anderen startten online acties als 'Save Ellen'. DeGeneres zelf zegt in een interview op Internet: ,,I think the audience left primarily because of sameness. Not gayness. Sameness. It became a program about a lead character who was gay every single week. And I just think that was too much for people.''

Veronica zendt Ellen vanaf vorige week voor het tweede seizoen uit. Of er hier ook zo'n heftige discussie zal ontstaan, betwijfelt een woordvoerder. ,,Nederlanders zijn veel meer gewend.'' Hij noemt André van Duin en In de Vlaamsche pot als voorbeelden.

Ellen-sites: (headlines.yahoo.com/FullCoverage/ Entertainment/EllenDegeneres/).

Ellen op tv: Veronica, iedere dinsdag rond 23.00 uur.

NRC Webpagina's
16 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)