U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Huiszoeking ING op laatste moment afgelast door OM
AMSTERDAM, 16 MEI. Op last van de Amsterdamse hoofdofficier van justitie J.M. Vrakking zijn gisteren op het laatste moment huiszoekingen afgeblazen die rechercheurs van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zouden uitvoeren in verscheidene panden van de ING-bank en accountantskantoor KPMG. Justitie heeft aanwijzingen dat de ING-bank valsheid in geschrifte heeft gepleegd na de overname van het bedrijf De Ster in 1993. Dit bedrijf, een producent van wegwerpservies, kwam in de rode cijfers doordat de eigenaar, J. Ritman, jarenlang op grote schaal kunst en antiquarische boeken had aangeschaft.

Twaalf doden bij brand ziekenhuis op Filippijnnen
MANILA, 16 MEI. Een brand in een ziekenhuis in de Filipijnse hoofdstad Manila heeft in de afgelopen nacht aan zeker twaalf patiëten het leven gekost.

Peper: gekozen burgemeester
ROTTERDAM, 16 MEI. De Rotterdamse burgemeester Bram Peper wil dat er in enkele grote steden wordt geëxperimenteerd met een gekozen burgemeester. Dit zegt hij in een interview met de Volkskrant.

Bom India 'niet voor agressie'
NEW DELHI, 16 MEI. India is een kernwapenstaat geworden, met een 'grote bom', maar dergelijke wapens zullen nooit voor agressie worden gebruikt. Dat heeft de Indiase premier, Aatal Behari Vajpayee, gisteren gezegd in een vraaggesprek met een Indiaas tijdschrift. India voerde deze week vijf kernproeven uit, tot woede van de internationale gemeenschap en met name het buurland Pakistan.

RTL blijft nog op kabel Amsterdam
AMSTERDAM, 16 MEI. Televisiekijkers in Amsterdam en omgeving kunnen de televisiezenders RTL4, RTL5 en Veronica voorlopig blijven ontvangen. Onder druk van een kort geding besloot kabelexploitant A2000 gisteren het dreigement de zenders vanaf zondag op zwart te zetten in te trekken.

Argentinië verwijt Iran aanslagen
BUENOS AIRES, 16 MEI. De Argentijnse regering heeft gisteren besloten de diplomatieke relaties met Iran tot een ,,strikt minimum'' te beperken wegens de kennelijke betrokkenheid van Teheran bij twee aanslagen op joodse doelen in 1992 en 1994 in Buenos Aires. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Guido Di Tella meegedeeld. Bij de aanslagen werden in totaal 115 mensen gedood.

Rugbysters op straat mishandeld
AMSTERDAM, 16 MEI. Drie Duitse deelneemsters aan het wereldkampioenschap rugby voor vrouwen in Amsterdam zijn gemolesteerd. De 27-jarige Susanne Meurer werd op een zebrapad door een auto aangereden. Toen ze op de grond lag werd ze door de uitgestapte bestuurder getrapt. Twee andere Duitse internationals kwamen haar te hulp. Een andere automobilist sloeg met een honkbalknuppel op hen in.

Problemen met nieuwe Kever
DETROIT, 16 MEI. Autoproducent Volkswagen heeft gisteren bekendgemaakt dat er problemen zijn met de nieuwe Kever, een auto die is afgeleid van het legendarische Kever-model. Alle tienduizend in de VS en Canada verkochte exemplaren moeten terug naar de garage.

Koffertjes milieugroep bevatten cadmium
LEEUWARDEN, 16 MEI. Zevenhonderd koffertjes die vorige maand door de stuurgroep van het milieuvriendelijke ROM-project Zuidoost-Friesland zijn verstuurd, blijken veertien keer zoveel cadmium te bevatten als wettelijk is toegestaan. De koffers bevatten de eindvoorstellen van het milieuproject en werden verstuurd aan leden van gemeenteraden en provinciale staten.

NRC Webpagina's
16 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)