U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Moeilijke dag
Blijken we het tóch allemaal verkeerd begrepen te hebben. Kohl, Chirac, Kok, Blair, u, ik, we hadden gewoon de Opzij beter moeten lezen. Daarin zei Duisenberg al een tijd geleden dat hij zijn termijn misschien niet volledig zou uitdienen.


T V   V O O R A F :


Politiek correct en onkijkbaar
Het is 18.30 uur. We kijken naar het tweede kanaal van de Zuid- Afrikaanse tv, SABC2. Het programma heet 'Geraas', omschreven als een 'n nuwe Afrikaanse muziekshow. Koos Kombuis treedt op. Hij zingt 'Boer in Beton', een van zijn oude hits.


F I L M   V O O R A F :


Das Versprechen
Al snel na het begin van Das Versprechen (1994) vraag je je af of hoofdpersonen Konrad en Sophie inderdaad twee verliefde koningskinderen zijn die niet bijeen kúnnen komen, of dat ze dat eigenlijk niet willen. Het is 1961 en er valt nog wel wat te rock 'n' roll-en in Oost-Berlijn, maar de sfeer wordt langzamerhand grimmiger en dus besluiten Konrad en Sophie samen met twee vrienden via de riolen naar het Westen te vluchten. Op een beslissend moment tijdens de vlucht struikelt Konrad over een losse schoenveter en moet hij achterblijven.

NRC Webpagina's
5 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)