U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Evita Peron verleende aan het eind van de jaren veertig nazi's - in ruil voor grote sommen geld - een visum voor Argentinië. Reportage over waar deze oorlogsmisdadigers zijn gebleven. Verder vertelt een aantal journalisten over hun belevenissen tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Ned.2, 17.35-18.43u.

Stemmen aan de Amstel. Avondvullend en feestelijk programma naar aanleiding van Bevrijdingsdag en het honderdvijftigjarig bestaan van de Grondwet. Met tevens, vanaf 20.00 uur uit het theater Carré het nationale lijsttrekkersdebat met Frits Bolkestein (VVD), Els Borst (D66), Jaap de Hoop Scheffer (CDA), Wim Kok (PvdA) en Paul Rosenmöller (GroenLinks). In vijf ronden komen milieu en economie, Nederland en het buitenland, werk en inkomen, veiligheid en justitie en de kwaliteit van de samenleving aan de orde. Na het debat een feestelijk afsluiting van de Nationale viering van Bevrijdingsdag met tal van internationale artiesten. Ned.2, 19.30-23.00u.

Netwerk. Reportage over Colditz, een kasteel in Duitsland waar in de Tweede Wereldoorlog geallieerde officieren werden vastgehouden. Nu is het vervallen en verlaten. Verder aandacht voor de 150 jaar oude grondwet, het thema van de vandaag gehouden 5 mei-vieringen. Uit de geboortestad Zwolle van grondlegger Thorbecke beelden van overblijfselen uit zijn tijd. Ned.1, 20.24-20.57u.

Nova. Terugblik op het lijsttrekkersdebat eerder op de avond op Nederland 2 met een groep kijkers die naar de uitzending heeft gekeken. Ook een nagesprek met SP-lijsttrekker Jan Marijnissen en GPV'er Eimert Middelkoop. Tevens wordt op basis van het meest recente materiaal een prognose gegeven van de uitslag van de verkiezingen van morgen. Ned.3, 22.33-23.25u.

Verkiezingsdagboek. Compilatie van eerder in het programma 5 in het Land getoonde videodagboeken van vier huidige en vier (mogelijke) Kamerleden. Fragmenten uit hun dagelijkse bezigheden geven een inzicht in hun voorbereidingen op de verkiezingen van morgen. RTL5, 23.35-24.00u.

DOCUMENTAIRE

Hitlers Helfer. Baldur von Schirach geloofde in Hitler en deed zijn uiterste best om zoveel mogelijk jongeren ook in de dictator te laten geloven. Hij gebruikte hiervoor pseudo-religieuze mystiek en noemde Hitler de priester van het nationaal-socialistische geloof. Na de oorlog werd Von Schirach bij een proces in Neurenberg veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Duitsl.2, 20.15-21.00u.

Histories: Goebbels, de brandstichter. Na een post in de partijafdeling Berlijn, werd Goebbels minister van propaganda. Toen de oorlog uitbrak werd het wat stiller rond hem maar toch dook hij weer op. Hij wilde een totale oorlog en Hitler benoemde hem tot Rijkskanselier, hetgeen hij maar kort is geweest omdat hij vlak na zijn benoeming zelfmoord pleegde. Belg.2, 20.30-21. 15u.

Raging Planet: Earthquake. In de afgelopen 4000 jaar zijn meer dan 13 miljoen mensen het slachtoffer geworden van aardbevingen. Het blijkt een uiterst vernietigende en fascinerende natuurkracht. Discovery, 22.00-23.00u.

Timewatch. Terwijl Las Vegas vanuit het niets is opgebouwd met mafiageld, is 's wereld grootste gokparadijs ook de thuisbasis van duizenden mormonen. Sinds de eerste mormonenbankier met de casino's in zee ging, maakt de sekte een wezenlijk onderdeel uit van het leven in 'Sin City'. BBC2, 22.30-23.20u.

Meetings with remarkable trees. Een bezoek aan de bijna duizend jaar oude kastanjeboom op het Tortworth Estate in Gloucestershire. BBC2, 23.20-23.30u.

Children of crime. Het laatste decennium is het aantal geweldsdelicten in Engeland gepleegd door kinderen onder de zeventien jaar verdubbeld, maar omdat ze minderjarig zijn kunnen ze niet gevangen gezet worden. BBC1, 23.20-0.55u.

KUNST & MUZIEK

Leuven centraal. Onder anderen een gesprek met de Nederlandse auteur Hafid Bouazza over zijn verhalenbundel De Voeten van Abdullah en zijn roman Momo. Belg.2, 21.15-22.00u.

Close-up. Portret van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) die zijn verdriet over het stalinistische Rusland en de Tweede Wereldoorlog van zich af schreef in emotionele oorlogssymfonieën. Ned.1, 22.47-0.03u.

Re-tying the Knot - The Incredible String Band. Reportage over The Incredible String Band die in 1974 uit elkaar ging. Marianne Faithfull brengt ode aan deze invloedrijke band uit de jaren zestig. BBC2, 0.25-1.00u.

FILM

Das Versprechen (Margarethe von Trotta, 1994, Duitsl./Fr./Zwitserland). Zie Film-vooraf. Ned.3, 20.00-22.00u.

Blood Brothers (Bruce Pittman, 1993, VS). Actie. Twee vrienden komen tegenover elkaar te staan als een van hen getuige is van een moord gepleegd door de bende van de ander. RTL5, 20.30-22.20u., met reclame.

Killer Image (David Winning, 1991, VS). Politiefilm. Psychotische moordenaar bedreigt twee fotograferende broers omdat hij denkt dat ze belastend fotomateriaal van zijn broer, die senator is, in hun bezit hebben. Veronica, 22.10-23.55u., met reclame.

Il portaborse/ Le porteur de serviette (Daniele Luchetti, 1991, Italië/ Frankrijk). Sterke politieke satire met filmmaker Nanni Moretti (Caro Diario) als corrupte minister die bijschnabbelende leraar een baan aanbiedt als persvoorlichter. Veel humoristische inkijkjes in de ondoorgrondelijke Italiaanse politieke klasse. Duitsl.2, 0.10-1.40u..

The Petrified Forest (Archie L. Mayo, 1936, VS). Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Bette Davis zendt de ARD deze klassieke misdaadfilm uit. Gangster (Humprey Bogart) houdt gasten van een wegrestaurant gegijzeld. Onder hen de dochter van de eigenaar (Davis) en een mislukte schrijver (Leslie Howard) die verliefd op haar wordt. Duitsl.1, 0.45-2.05u., zwart-wit.

aanbevolen

NRC Webpagina's
5 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)