U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Moord in Vaticaan
ROME, 5 MEI. In het Vaticaan is de pasbenoemde commandant van de Zwitserse garde, het voornamelijk ceremoniële legertje van de paus, gisteravond samen met zijn vrouw vermoord. De dader is vermoedelijk een korporaal, die daarna zelfmoord heeft gepleegd.

Palestijnen: geen enkel resultaat bij overleg in Londen
LONDEN, 5 MEI. Vredesoverleg in Londen om de impasse in het Israelisch-Palestijnse vredesproces te doorbreken, had vanmiddag geen enkel resultaat opgeleverd, aldus Palestijnse onderhandelaars. Zij zeiden dit na nieuwe ontmoetingen van de Amerikaanse minister Albright met de Israelische premier Netanyahu en de Palestijnse leider Arafat.

'Duisenberg kan veel langer aanblijven'
BONN, 5 MEI. Minister Theo Waigel van Financiën (CSU) acht het mogelijk dat de Nederlandse bankier Wim Duisenberg veel langer dan vier jaar aanblijft als president van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook minister Zalm van Financiën liet zich gisteren in deze zin uit.

Deense premier wil einde staking
KOPENHAGEN, 5 MEI. De Deense premier, Poul Nyrup Rasmussen, heeft gisteren op de televisie opgeroepen tot een spoedige beëindiging van de staking die het openbare leven in Denemarken al acht dagen ontwricht. Volgens de premier moeten werkgevers en werknemers gebruikmaken van de diensten van een door de regering benoemde 'nationale bemiddelaar'.

Hoofdofficier Daverschot krijgt functie in Arnhem
GRONINGEN, 5 MEI. De Groningse hoofdofficier van justitie R. Daverschot wordt per 1 juni plaatsvervangend procureur-generaal in Arnhem. Hij vertrekt uit Groningen als gevolg van de affaire-Lancée en de Oosterparkrellen, evenals burgemeester H. Ouwerkerk en korpschef J. Veenstra.

Unabomber: vier keer levenslang
WASHINGTON, 5 MEI. Theodore Kaczynski, de Amerikaanse terrorist die heeft bekend dat hij de zogenoemde Unabomber was, is gisteren veroordeeld tot vier keer levenslang plus nóg dertig jaar gevangenisstraf. In januari bekende Kaczynski schuld aan een reeks bomaanslagen, waarbij drie mensen omkwamen en 22 gewonden vielen.

Aanklacht tegen vriendin Clinton
WASHINGTON, 5 MEI. Een vroegere vriendin van president Clinton is gisteren in staat van beschuldiging gesteld in verband met het onderzoek van de onafhankelijke aanklager Kenneth Starr. Susan McDougal, ex-zakenpartner van Clinton, is in Little Rock aangeklaagd wegens onder andere minachting van de rechtbank.

Aandeel Ajax kost 25 gulden
ROTTERDAM, 5 MEI. Een aandeel in de voetbalclub Ajax kost 25 gulden. De aandelen worden maandag op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd. De inschrijving op 4,95 miljoen beschikbare aandelen is vanmorgen begonnen.

Hondentest
DEN HAAG, 5 MEI. Er komt een agressietest voor gevaarlijke hondenrassen die moet bepalen of een bepaald ras te ver is doorgefokt. Als blijkt dat een ras gevaarlijk is, kan een fok- en houdverbod worden ingesteld.

NRC Webpagina's
5 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s )
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)