U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Computers aangepast om stemmen te tellen
In Amsterdam en Den Haag zijn voor de Tweede-Kamerverkiezingen van morgen de computersystemen aangepast om de stemmen te tellen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 4 maart waren er in deze steden net als in Nijmegen, Bunschoten en Goes grote problemen met de computers en duurde het tot diep in de nacht voordat de uitslagen bekend waren.



Kiezers toetsen hun stem via Internet-programma's
Naarmate de verkiezingen naderen, kijken meer kiezers via Internet wat zij van de verschillende partijen vinden.



Boedelkrediet noodlijdend Tulip blijft uit
Het computerbedrijf Tulip, sinds anderhalve week in surseance van betaling, heeft nog altijd geen boedelkrediet. Dat heeft bewindvoerder A. Deterink vanmorgen gezegd. Volgens hem zijn er nog andere methoden om aan geld te komen om de activiteiten voort te zetten. Hij denkt bijvoorbeeld aan voorfinanciering door bedrijven die bij Tulip in Den Bosch pc's laten assembleren.



Geen BTW voor handel via internet
Om de fiscale concurrentiepositie van Nederland te versterken zouden alle handelsstromen via internet voor een periode van drie jaar vrijgesteld moeten worden van het betalen van BTW.



Duitse journalist vast in Congo
De correspondent in Oost-Afrika van de Duitse Tageszeitung (TAZ), Peter Boehm, zit sinds 12 april gevangen in de Congolese hoofdstad Kinshasa op beschuldiging van spionage. Dat meldt de krant in zijn editie van vandaag. Boehm (31) werd op 12 april opgepakt in het oosten van Congo, dichtbij de grenzen met Oeganda en Rwanda, waar rebellen uit alledrie de landen actief zijn. Het gaat om de eerste langdurige detentie van een Europese journalist sinds de machtsovername door de huidige president van Congo, Laurent-Désiré Kabila, in mei vorig jaar. (AFP, Reuters)




De Franse auteur Yann Queffélec, in 1985 winnaar van de Prix Goncourt, is op Internet een interactieve roman gestart over een Amerikaanse vrouw die ter dood is veroordeeld. Het eerste, achtste en laatste hoofdstuk is van hem. De andere 30 worden door Internetgebruikers ingezonden, waarbij een jury bepaalt welke het beste is. De vorderingen van het boek zijn op Internet te volgen. Het zal worden uitgegeven.

(www.franceloisirs.com/forums/yann.htm)

NRC Webpagina's
5 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s )
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)