U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kandidaten op Internet
Op de nationale verkiezingssite zijn niet alleen de volledige programma's van vrijwel alle aan de komende Tweede-Kamerverkiezingen deelnemende partijen te vinden, maar ook de namen van de verkiesbare kandidaten. Met behulp van de Stembox kan de bezoeker een stemadvies krijgen aan de hand van de antwoorden die hij of zij heeft gegeven op een serie vragen over politieke kwesties. Het programma vergelijkt de gegeven antwoorden op een slimme manier met de teksten van de verkiezingsprogramma's.



Ritzen gunt computernet voor scholen aan Enertel
Kabelexploitant Enertel is door minister Ritzen (Onderwijs) geselecteerd om een elektronisch netwerk op scholen aan te leggen waardoor computeronderwijs mogelijk wordt.



Weekbladpers koopt Belgische uitgever
Weekbladpers Groep (onder meer Vrij Nederland, Voetbal International en de uitgeverijen De Bezige Bij en Querido) neemt de Gentse uitgever van kinder- en kunstboeken Ludion over. De uitgeverijen denken door de overname hun buitenlandse positie te versterken.



Pleidooi voor 'beeldlijst' voor scholieren
Films, clips, commercials, kinderen worden er volop mee geconfronteerd. Waarom is er op school geen verplichte 'beeldlijst', als aanvulling op de traditionele boekenlijst, vroegen mensen uit de media zich af tijdens een debat in de Balie.



KINK FM
Mojo Concerts is aandeelhouder geworden van het alternatieve radiostation Kink FM. Door de participatie wil Mojo Concerts steun bieden aan alternatieve en vernieuwende muziek. Het is onbekend hoe groot de deelneming is.



Informatiebom
De echte informatie-freak ziet liever veel tekst dan een paar extra plaatjes. En al een jaar of vier komt de (Engelstalige) Encyclopaedia Britannica (EB) op cd-rom ruimschoots aan die wensen tegemoet. Maar zelfs de Britannica moet mee met de tijd.



Samenwerking Buma en Sena
De auteursrechtenorganisaties Buma en Sena moeten binnen een jaar samen de exploitatie en incasso van muziekrechten uitvoeren. Dit is een kabinetsstandpunt van de ministers Sorgdrager (Justitie) en Wijers (Economische Zaken).

Gebruikers van muziek, zoals radio, televisie en horeca, moeten rechten betalen aan de makers. Die gebruikers hebben nu met én de Vereniging Buma én de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten te maken. Straks kunnen ze dus in één keer afspraken met Buma en Sena maken over alle te betalen rechten. (ANP)




Microsoft heeft toch problemen met millennium Ondanks eerdere verzekeringen van Bill Gates dat de producten van Microsoft bestand zijn tegen de komende millenniumproblemen is dat niet het geval. Het bedrijf geeft toe dat er problemen kunnen optreden met oudere versies van Windows maar ook met Windows 95, Windows NT en Internet Explorer. Het bedrijf zegt dat er slechts minieme correcties nodig zijn. Ook zouden er geen fundamentele problemen optreden bij het gebruiken van Microsoft-produkten. Desondanks is er opeens een afdeling van tientallen mensen bij Microsoft met het probleem bezig en heeft het bedrijf een aparte Website ervoor geopend. (www.microsoft.com/year2000)

Wie bij de naam 'wetwegwijzer' een site verwacht met informatie over wat te doen bij juridische problemen, komt bedrogen uit. Het project van het ministerie van Binnenlandse Zaken en NBLC, de landelijke organisatie van bibliotheken, is niet veel meer dan een letterlijke wegwijzer: een interessante verzameling links, verdeeld in categorieën (van jongeren tot gehandicapten) en 'onderwerpen' (van adoptie tot ziekte). Tot de weinige extra's van de site behoren brochures van organisaties die nog geen eigen website hebben.

(www.wetwegwijzer.nl)

NRC Webpagina's
17 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)