U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ritzen gunt computernet voor scholen aan Enertel

Door onze redactie onderwijs
DEN HAAG, 17 APRIL. Kabelexploitant Enertel is door minister Ritzen (Onderwijs) geselecteerd om een elektronisch netwerk op scholen aan te leggen waardoor computeronderwijs mogelijk wordt.

Vanaf oktober zal de kabelexploitant omstreeks 35 bibliotheken en 350 basis- en middelbare scholen met elkaar verbinden tot het zogeheten Edunet. Bedoeling is dat de leraren bij de lessen de computerinformatie betrekken. Voorwaarde is wel dat de scholen beschikken over computers. Vooral met behulp van bedrijven probeert Ritzen die de school in te sluizen. De Onderwijsraad, het belangrijkste adviesorgaan van het ministerie van Onderwijs, waarschuwde onlangs nog voor een mogelijke tweedeling in het onderwijs door het proefproject. Er zouden grote verschillen kunnen ontstaan tussen scholen die al wel werken met computeronderwijs en scholen die dat nog niet doen.

Het project met Edunet kost ongeveer twaalf miljoen gulden. Ritzen heeft voor Edunet gekozen omdat de kabel enkele specifieke voordelen heeft op traditionele telecommunicatienetwerken. Zo gaat communiceren per kabel sneller, hoeven er geen telefoontikken betaald te worden, en is de telefoon niet permanent in gesprek.

NRC Webpagina's
17 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)