U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Prinses Juliana geopereerd aan gebroken heup
DEN HAAG, 17 APRIL. Prinses Juliana (88) heeft gisteravond haar rechterheup gebroken. Zij is inmiddels geopereerd en maakt het volgens de rijksvoorlichtingsdienst naar omstandigheden goed. De prinses brak haar heup bij een val in het huis van een vriendin in Wassenaar. Ze ligt in het ziekenhuis Bronovo in Den Haag. De operatie is daar uitgevoerd door de chirurgen A. Niggebrugge en A. van Rijn.

Kok: onderzoek wandaden Colijn
HILVERSUM, 17 APRIL. Premier Kok vindt dat er een onderzoek moet komen naar de wandaden van luitenant H. Colijn op Lombok in 1894. Hij zei dit in het tv-programma Middageditie. De anti-revolutionair Colijn was in de jaren 20 en 30 premier van vijf kabinetten. Deze week werd bekend dat hij als 25-jarige officier verantwoordelijk was voor de executie van Balinese vrouwen en kinderen door zijn soldaten.

Borst biedt zorg iets meer geld voor 1999
DEN HAAG, 17 APRIL. De gezondheidszorg krijgt dit jaar niet meer geld voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden dan eerder al door minister Borst (Volksgezondheid) was toegezegd. Wel belooft het kabinet dat er in 1999 zo'n 120 miljoen gulden beschikbaar is voor extra personeel. Ook geeft het kabinet het komende jaar 80 miljoen gulden voor betere interne scholing van het personeel door ziekenhuizen en inrichtingen.

Miljardensteun aan noorden
DEN HAAG, 17 APRIL. Het rijk trekt opnieuw enkele miljarden guldens uit voor de economische ontwikkeling van de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Dit is het kabinet gisteren na moeizame onderhandelingen overeengekomen met de noordelijke provincies.

Kirijenko voor tweede keer afgewezen
MOSKOU, 17 APRIL. Voor de tweede keer binnen een week heeft het Russische parlement de technocraat Sergej Kirijenko (35) verworpen als kandidaat voor het premierschap. Vanmorgen in de Doema wist hij slechts 115 stemmen voor zich te winnen, 28 minder dan vorige week vrijdag en ruimschoots onder de benodigde meerderheid van 226.

Schröder: waken voor instorten EU
LEIPZIG, 17 APRIL. Gerhard Schröder, de kanselierskandidaat van de Duitse socialistische partij SPD, waarschuwt voor het ,,ontploffen'' van de Europese Unie. Als belastingen, lonen en sociale zekerheid niet ,,op het hoogst mogelijke niveau'' worden gelijkgetrokken, zal de Unie instorten, aldus Schröder.

Paula Jones in hoger beroep
WASHINGTON, 17 APRIL. Paula Jones gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van een Amerikaanse rechter, die op 1 april beschikte dat haar klacht tegen president Clinton wegens seksuele intimidatie geen rechtszaak waard is.

'Pensioenleeftijd omhoog'
WASHINGTON, 17 APRIL. In de industrielanden moet de pensioengerechtigde leeftijd omhoog wegens de kosten van de vergrijzing. Dat zegt een werkgroep van de tien grootste industrielanden (G10).

NRC Webpagina's
17 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)