U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kandidaten op Internet


ROTTERDAM, 17 APRIL. Op de nationale verkiezingssite zijn niet alleen de volledige programma's van vrijwel alle aan de komende Tweede-Kamerverkiezingen deelnemende partijen te vinden, maar ook de namen van de verkiesbare kandidaten. Met behulp van de Stembox kan de bezoeker een stemadvies krijgen aan de hand van de antwoorden die hij of zij heeft gegeven op een serie vragen over politieke kwesties. Het programma vergelijkt de gegeven antwoorden op een slimme manier met de teksten van de verkiezingsprogramma's.

Op de site zijn ook de oude afleveringen na te lezen van de hiernaast afgedrukte rubriek. In grafieken wordt getoond hoe de media-aandacht voor partijen en kwesties zich in de loop van de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Een constante daarin is dat het CDA er voortdurend niet in slaagt zich in de media op de voorgrond te dringen. De coalitiepartijen negeren het CDA in de media vrijwel volkomen.

Het Nipo toont op de site hoe de voorkeur van kiezers zoals die uit zijn peilingen naar voren komt in het afgelopen jaar is veranderd. Het meest opmerkelijke daarin is dat de populariteit van de VVD gestaag is afgenomen. Een jaar geleden streed de partij nog met de PvdA om de positie van grootste partij, inmiddels ligt de VVD in derde positie, na het CDA. D66 wordt ongeveer gehalveerd ten opzichte van de huidige sterkte in de Kamer. GroenLinks en SP kunnen rekenen op winst. De site is te vinden op www.verkiezingen.net

NRC Webpagina's
17 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)