U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ruim 100 meldingen van racisme op Internet
Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) ontving het afgelopen jaar 115 meldingen van Internetgebruikers over discriminerende uitlatingen van Nederlanders op Internet.



80.000 gulden voor student
Het detacheringsbureau Inzet&Instroom in Gouda biedt honderd studenten in technische studies bruto 80.000 gulden als zij zich aan de universiteit laten uitschrijven en een jaar lang bij het bureau komen werken aan het millenniumprobleem.



Schotelbezitters
De Consumentenbond dringt bij staatssecretaris Nuis (Media) en de Tweede Kamer aan op een wettelijke regeling die schotelbezitters beschermt als een nieuw uitzendsysteem wordt ingevoerd.



Winst Compaq fors lager, herstel concurrent Apple
Computerproducent Compaq heeft een slecht kwartaal achter de rug. De winst daalde liefst met 96 procent tot 16 miljoen dollar. Concurrent Apple daarentegen meldt na twee jaar van grote verliezen een ,,uitstekend kwartaal'' achter de rug te hebben.



Telecom Italia kiest voor Brits Cable & Wireless
Telecom Italia heeft gisteren een strategisch samenwerkingsakkoord gesloten met het Britse Cable & Wireless. Daarmee zijn de bestaande plannen voor een alliantie met het Amerikaanse AT&T en met Unisource, waarin ook de Nederlandse KPN deelneemt, in feite in de prullenbak gegooid.



Onzekere toekomst speelt Roccade parten
Automatiseringsbedrijf Roccade heeft afgelopen jaar schade ondervonden van de onzekerheid die werd veroorzaakt door de mislukte verkoop van het bedrijf aan Getronics. Dat heeft directievoorzitter H. Bosma vanmorgen gezegd in een toelichting op de jaarcijfers.



Zoeken naar oude boeken
Voor de goede orde: er gaat niks boven een bezoek aan een antiquariaat. De geur van oude boeken, de vreemde collecties, de deskundige of juist ondeskundige antiquaar, de te hoog of te laag geprijsde boeken, de ongezochte vondst, de curieuze klanten - ik zou het allemaal voor geen goud willen missen.



Colijn: nare man of oorlogsmisdadiger?
Nog steeds raken mensen besmet met het aids-virus door een bloedtransfusie. Dat bericht haalt Vrij Nederland uit het Tijdschrift voor Geneeskunde van deze week. Getrapt nieuws dus, nieuwser nieuws dan wanneer alleen medische vaklieden het zouden lezen.




Wie gisteravond geen tijd had om de webadressen te noteren die voorbij flitsten in VPRO Laat over grafisch ontwerpen en hoopvol naar de VPRO-site surft, staat voor een moeilijke taak. Waar vind je de informatie? De zoekmachine geeft niet direct uitkomst. Op de openingspagina, die voornamelijk uit tekstloze icoontjes bestaat, is het een kwestie van gokken en klikken. We zullen u een handje helpen: www.vpro.nl/laat

NRC Webpagina's
16 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)