U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Miert wil opheldering over speciaal fonds EZ
ROTTERDAM, 16 APRIL. Europees commissaris K. van Miert(mededinging) wil op korte termijn opheldering van de Nederlandseregering over een speciaal fonds dat het ministerie van Economische Zaken sinds midden jaren tachtig heeft om buitenlandse bedrijven aan te trekken.

'Pol Pot dood door hartaanval'
BANGKOK/PHNOM PENH, 16 APRIL. De vroegere leider van de Rode Khmer in Cambodja, Pol Pot, is overleden aan een hartaanval. Dat hebben verschillende bronnen bekendgemaakt. Hij is waarschijnlijk 72 of 73 jaar oud geworden. Pol Pot was tussen 1975 en 1979 aan de macht in Cambodja ten tijde van 'Democratisch Kampuchea'. Als gevolg van zijn schrikbewind zijn naar schatting ten minste twee miljoen mensen om het leven gekomen. Washington had initiatieven ontplooid om Pol Pot ter berechting voor een internationaal tribunaal te brengen.

Meer pompen langs de weg
DEN HAAG, 16 APRIL. Wegrestaurants mogen benzine gaan verkopenen op parkeerplaatsen langs hoofdwegen kunnen benzinestations worden gevestigd. Vergunningen voor pompstations zullen voortaan zodanig worden geveild dat niet alleen de grote oliemaatschappijen aan bodkomen.

CPB verwacht terugval van groei economie na '99
DEN HAAG, 16 APRIL. Het Centraal Planbureau (CPB) houdt er rekening mee dat de economische groei na 1999 zal verminderen. ,,Het beeld is voor het nieuwe kabinet niet onverdeeld gunstig'', zei CPB-directeur Don vanmorgen bij de presentatie van het Centraal Economisch Plan 1998. De economie verkeert nu volgens het CPB in een hoogconjunctuur met een verwachte groei van 3,75 procent dit jaar en een iets lagere groei volgend jaar (3 procent).

Actie woedende taxichauffeurs
DEN HAAG, 16 APRIL. Ongeveer tweehonderd taxichauffeurs hebben vanochtend anderhalf uur een vergaderzaal in de Tweede Kamer bezet gehouden. De chauffeurs wilden een overleg tussen de Kamer en minister Jorritsma bijwonen over een speciale pas voor taxichauffeurs, maar kwamen te laat. Woedend bezetten zij daarop de Troelstrazaal.

Geen versnelde aanleg vijfde baan
DEN HAAG, 16 APRIL. De vijfde start- en landingsbaan op Schiphol zal niet versneld worden aangelegd. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) heeft besloten een noodwet die klachtenprocedures moet beperken en onteigening moet versnellen pas later dit jaar te behandelen.

Versoepeling wet nabestaanden
DEN HAAG, 16 APRIL. Het kabinet voldoet aan de wens van de Tweede Kamer de Algemene Nabestaandenwet verder te versoepelen. Ongeveer 45.000 nabestaanden gaan er gemiddeld zo'n vierhonderd gulden per maand op vooruit.

Pinpas in mei voor giro en bank
ROTTERDAM, 16 APRIL. De zeven miljoen rekeninghouders van de Postbank kunnen vanaf medio mei met hun pinpas ook gebruik maken van de geldautomaten van de banken. Omgekeerd kunnen de klanten van de banken geld uit de zogeheten Giromaat trekken.

Makelaar raakt bescherming kwijt
DEN HAAG, 16 APRIL. Het kabinet wil eeneind maken aan de wettelijke bescherming van het beroep van makelaar. De beëdiging zal worden afgeschaft. Een voorstel hiertoe is naar de Tweede Kamer gestuurd.

Gasunie rekent op lagere gasprijs
GRONINGEN, 16 APRIL. De prijs van aardgas voor kleinverbruikers daalt per 1 juli met 2 cent per kubieke meter, verwacht de Nederlandse Gasunie. De daling levert gezinnen per jaar een voordeel van veertig tot vijftig gulden op.

NRC Webpagina's
16 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)