U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederlandse basis in Bosnië bestookt
Bij een aanslag met een handgranaat op een basis van Nederlandse SFOR-troepen in Busovaca, in Centraal-Bosnië, zijn gisteravond twee Nederlandse militairen lichtgewond geraakt. De aanslag komt een dag nadat een speciale eenheid van Nederlandse troepen twee van oorlogsmisdaden verdachte Kroaten arresteerde in de stad Vitez.


E C O N O M I E :


HMG stuurt ook rest van directie weg
Na het ontslag van topman Huib Boermans en Henri Roemer bij de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter RTL4, RTL5 en Veronica, verdwijnen nu ook de overgebleven twee directieleden, Patrick Tillieux en Willem van der Meer de Walcheren.


H O O F D A R T I K E L :


Talmende Netanyahu
1997 was geen goed jaar voor het vredesproces in het Midden-Oosten, zo bevestigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, wat alle geïnteresseerden al wisten. 1998 moet wel een goed jaar worden, verklaarde ze na afloop van nieuwe gesprekken met de Israelische premier, Benjamin Netanyahu, en de Palestijnse leider Yasser Arafat. Maar die gesprekken, met name met Netanyahu, moeten haar weinig hoop hebben geboden.


S P O R T :


Schaatsers naar Olympische spelen
Tonny de Jong veroverde gisteren in Heerenveen het Nederlands kampioenschap op de 3.000 meter. Zij verzekerde zich daarmee van deelname aan de Olympische Spelen in Nagano. Jan Bos en Erben Wennemars plaatsten zich gisteren ook voor de Spelen.


C O L U M N :



FAX aan Mijn ouders

Lieve vader en moeder,Jullie zijn alweer een jaar of wat dood en begraven, maar ik moet nog heel vaak aan jullie denken. Positief? Ja, hoewel ook af en toe de bonte knaagkever stevig huishoudt in de eikenhouten draagbalken van mijn herinneringen.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


God in deeltijd
Op weg naar de opnamestudio liep er een pastoor achter me, een echte, in een zwart pak met zo'n wit boordje. ,,U bent een é-nig mens'', galmde hij frivool, om mij vervolgens bij het bandje van mijn bh te grijpen dat per ongeluk zichtbaar was en nodig door hem moest worden weggemoffeld. U begrijpt het al: ik was te gast bij de KRO , de Katholieke Radio Omroep, want nergens anders kom je zoiets nog tegen.


NRC Webpagina's
20 DECEMBER 1997

Cybertour

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)