U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van inwoners EU zegt eenderde racistisch te zijn
BRUSSEL, 20 DEC. Meer dan eenderde van de inwoners van de Europese Unie zegt tamelijk of erg racistisch te zijn. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de Europese Commissie.

Vliegtuig stort neer in zuiden van Sumatra
JAKARTA, 20 DEC. Een Boeing 737 van de Singaporese luchtvaartmaatschappij SilkAir is gisteren neergestort in het zuiden van het Indonesische eiland Sumatra. Alle 104 inzittenden zijn naar wordt gevreesd om het leven gekomen. Wrakstukken zijn gesignaleerd in een moerasachtig gebied ten noorden van Palembang dat niet bereikbaar is over de weg.

Moeizame invoering familierecht
DEN HAAG, 20 DEC. De invoering van het vernieuwde familierecht per 1 januari verloopt moeizaam in de praktijk. Enkele tientallen ambtenaren weigeren uit principe mee te werken aan het sluiten van een geregistreerd partnerschap tussen homoseksuelen.

Montignac geen wetenschap
ROTTERDAM, 20 DEC. Het dieet van Montignac heeft geen wetenschappelijke basis. Het veelverkochte boek 'Ik ben slank want ik eet!' waarin Montignac de theorie achter zijn dieet uiteenzet bevat een verzameling waarheden, halve waarheden en onzinnigheden. Dat zegt de Maastrichtse hoogleraar humane voeding prof.dr.ir.W. Saris.

20 miljoen voor slachtoffers jodenvervolging
DEN HAAG, 20 DEC. Het kabinet stelt twintig miljoen gulden beschikbaar voor steun aan Nederlandse slachtoffers van de jodenververvolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kabinet heeft gisteren ook besloten eenzelfde bedrag te storten in het internationale fonds voor joodse oorlogsslachtoffers in Midden- en Oost-Europa.

Voor rechter om vissen Waddenzee
BRUSSEL, 20 DEC. De Europese Commissie daagt Nederland voor het Europese Hof van Justitie wegens overbevissing van de Waddenzee. De overbevissing betreft schaal- en schelpdieren.

Voor het eerst gratis heroïne
AMSTERDAM, 20 DEC.Voor het eerst hebben in Nederland drugsverslaafden heroïnetabletten gerookt die zijn verstrekt door de Nederlandse staat. Het roken gebeurde gisteren onder medische begeleiding en is onderdeel van het experiment met vrije heroïneverstrekking in Amsterdam en Rotterdam.

Oud-presidenten Z-Korea uit cel
SEOUL, 20 DEC. De president van Zuid-Korea, Kim Young-sam, heeft vanmorgen aangekondigd dat hij amnestie zal verlenen aan twee voorgangers die lange gevangenisstraffen uitzitten wegens hoogverraad en corruptie, Roh Tae-woo en Chun Doo Hwan. Volgens een Zuid-Koreaans televisiestation komt de president hiermee tegemoet aan een verzoek van zijn donderdag verkozen opvolger, Kim Dae-jung.

'PSV weg uit competitie'
EINDHOVEN, 20 DEC. De ontwikkelingen in het Europese voetbal zullen PSV binnen vijf jaar dwingen de nationale competitie te verlaten. Dat zegt voorzitter H. van Raaij in een interview met NRC Handelsblad. Hij voorspelt de komst van een Europese competitie op Internet, 'een miljardenmarkt'.

Ronaldo beste voetballer 1997
ROTTERDAM, 20 DEC. Ronaldo is uitgeroepen tot de beste Europese voetballer van 1997. Zwemmer Marcel Wouda is gisteren gehuldigd als beste Nederlandse sportman van 1997. Schaatsster Tonny de Jong werd sportvrouw van het jaar.

NRC Webpagina's
20 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)