U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Overheid bevordert milieucriminaliteit'
De overheid werkt milieucriminaliteit op de markt voor afvalverwerking in de hand. Omdat de overheid de regels stelt, maar ook zelf bedrijven op de afvalmarkt exploiteert die vaak met de regels de hand lichten, wordt het legaal opererende bedrijfsleven gefrustreerd.


E C O N O M I E :


'Constructief overleg KLM met Alitalia'
Italiaanse nieuwsagentschappen maakten gisteren melding van 'constructief overleg' tussen Alitalia en de KLM, terwijl een KLM-woordvoerder liet weten: ,,Teams van beide partijen kijken naar alle aspecten. We werken nonstop om details uit te werken.''


H O O F D A R T I K E L :


Melkerts baan
Bij het aantreden van het kabinet-Kok in 1994 werd de uitvoering van de sociale paragraaf van het regeerakkoord alom beschouwd als de lakmoesproef voor het al dan niet slagen van het 'paarse' experiment. De tegenstelling tussen de 'antipoden' PvdA en VVD bevond zich immers nog vooral op dit terrein. Dit was ook gebleken tijdens de kabinetsformatie waar de besprekingen tussen de coalitiekandidaten juist op het punt van sociale zaken het stroefst verliepen.


S P O R T :


De swingdokter van Nederland
Het Nederlandse golf zit in de lift. Vier spelers hebben zich geplaatst voor de Europese Tour. Tom O'Mahoney heeft als leraar en coach een groot aandeel in het succes. Bij het kwalificatie- toernooi in het zuiden van Spanje gaf hij de golfers per telefoon advies.


C O L U M N :



Fax aan Maartje van Weegen

Lieve Maartje,Joop Daalmeijer terug naar de publieke omroep, kopte mijn ochtendblad een paar dagen geleden. Van harte. Jouw Joop wordt netmanager van Nederland 1. Met andere woorden: hij gaat zich weer met gewone televisie bezighouden.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Van Brecht tot Baldwin
'Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral', schreef Bertolt Brecht en als dit adagium ergens van toepassing is, dan zeker in het huidige Zuid-Afrika, zou je denken. Zeker in deze overgangsperiode waarin de regering aan kritiek bloot staat omdat zij haar beloften aangaande werk, huizen en een beter leven voor de overgrote meerderheid van de zwarte bevolking niet kan waarmaken.


NRC Webpagina's
6 DECEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)