U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Groei van aantal asielaanvragen Chinese kinderen zonder ouders
AMSTERDAM, 6 DEC. Het aantal alleenstaande Chinese minderjarigen dat in Nederland asiel aanvraagt, is dit jaar sterk gestegen. Van 200 vorig jaar naar 600 in de eerste tien maanden van dit jaar. Chinese kinderen vormen daarmee de grootste groep asielzoekertjes in Nederland. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van het ministerie van Justitie, die de cijfers bevestigt, heeft geen verklaring voor de toename van het aantal minderjarige Chinese asielzoekers. In politiekring wijt men dit aan het optreden van mensensmokkelaars.

Kok: ontwikkelingen in Suriname worden 'onheilspellend'
PARAMARIBO/DEN HAAG, 6 DEC. Minister-president Kok is ,,heel bezorgd'' over de ,,onheilspellende'' ontwikkelingen in Suriname. ,,Allerlei factoren wijzen tegelijkertijd de verkeerde kant op'', zei Kok gisteren in reactie op de voorgenomen installatie van een 'waarheidscommissie' die onderzoek moet doen naar onder andere de zogeheten 'decembermoorden'. Op 8 december is het 15 jaar geleden dat de decembermoorden plaatshadden. ,,Wat we nu allemaal over Suriname lezen, is niet erg geruststellend, over de betrokkenheid met het drugsgebeuren en cocaïne en dergelijke (...) Dat is buitengewoon onfris'', meent hij.

Goede rijst is schaars in Indonesië
JAKARTA, 6 DEC. De Indonesische president Soeharto heeft mensen uit de ,,midden- en lagere klasse'' opgeroepen de komende maanden genoegen te nemen met rijst van middelmatige kwaliteit. Eersteklas rijst is schaars in Indonesië wegens misoogsten veroorzaakt door de extreme periode van droogte in het afgelopen jaar. Omdat rijst het voornaamste voedingsmiddel is van de meesten van de 200 miljoen Indonesiërs, vreest de Indonesische regering dat bij grote vraag de rijstprijzen omhoog zullen schieten met als gevolg toenemende spanning en sociale onrust.

Conglomeraat in Zuid-Korea gaat bankroet
SEOUL, 6 DEC. Het in grootte twaalfde industriële conglomeraat van Zuid-Korea is vandaag bankroet gegaan. De Halla Group - scheepsbouw en auto-onderdelen - slaagde er de afgelopen dagen niet in te voldoen aan schuldverplichtingen ter waarde van meer dan 400 miljoen gulden. Verwacht wordt dat er een reeks grote faillissementen zal volgen nu Zuid-Korea onlangs onder strikte economische controle van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) is gesteld.

Groningen gaat in op eis chauffeurs
GRONINGEN, 6 DEC. De provincie Groningen schort de aanbesteding voor het streekvervoer in het Oldambt op en zwicht hiermee voor de eis van de chauffeurs. Daarmee zijn in Groningen de stakingen van de baan die voor maandag in het vooruitzicht waren gesteld. De vakbonden wachten nog op een reactie van het Drentse bestuur.

Doden bij aanslag op treinen India
NEW DELHI, 6 DEC. Bij bomaanslagen op drie passagierstreinen in het zuiden van India zijn vandaag zeker acht mensen gedood. Tientallen passagiers raakten gewond. De aanslagen hadden plaats in de deelstaat Tamil Nadu in buurt van de stad Madras.

Hilversum krijgt Ernst Bakker
AMSTERDAM, 6 DEC. De Amsterdamse wethouder Ernst C. Bakker (D66) wordt de nieuwe burgemeester van Hilversum. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Hij volgt J.G. Kraaijeveld-Wouters op die met pensioen is gegaan.

Claim joodse familie toegekend
AMSTERDAM, 6 DEC. Hooge Huys Verzekeringen heeft een achternicht van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen familie Busnac alsnog vijftienduizend gulden uitgekeerd. Het is de vijfde keer dit jaar dat een claim op een joodse levensverzekering is toegekend.

Vrijgelaten
AMSTERDAM, 6 DEC. De voorlopige hechtenis van A.B., voorzitter van de Raad van Bestuur van NBM-Amstelland, is gisteren geschorst. Ook N.A., voormalig directeur van NIB Securities, is weer vrij.

NRC Webpagina's
6 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)