U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Silicon Alley in Manhattan
New York trekt steeds meer kleine bedrijven in de high tech en multi- mediasector. Burns is directeur van de Tisch School of the Arts van New York University. Zij wordt wel de Godmother van Silicon Alley genoemd, een gebied tussen de 23ste straat en de zuidpunt van Manhattan.



Vlaamse TV2 voor actieve ontdekkers en meerwaardezoekers
Net als in Nederland moet de Vlaamse publieke omroep concurreren met commerciële zenders. Onlangs werd de programmering van het tweede net radicaal gewijzigd. Deze week startte de gerestylde TV2. Iedere donderdag presenteert Herman Van Molle de Vlaamse uitgave van het VARA-succes Per Seconde Wijzer. Op zondagavond is Hugo Camps op Canvas met sportinterviews, waarvoor morgen de aftrap wordt gegeven met een vierdelige serie over Eddy Merckx.





Over Marga van Praag: ,,Om tien uur 's avonds aan te worden gesproken op een niveau alsof ik nog niet in staat ben om tot tien te tellen, vat ik op als een belediging''. En: ,,Waar vind ik plaatjes van Beertje Colargol?''

Wie iets kwijt wil over televisie of wat daar ook maar mee te maken heeft, kan terecht in de nieuwsgroep nl.media.tv. De plek voor ,,discussies over de tv-zenders, de kwaliteit van de ontvangst, tv-stations, oude en nieuwe programma's, de presentatoren, het programmabeleid, Nederlandse acteurs en actrices, enzovoort.'' De nieuwsgroep wordt redelijk druk bezocht door internetgebruikers. Dagelijks worden er drie tot zes nieuwe stellingen of vragen gepost, waar flink op wordt gereageerd. De afgelopen drie weken zijn er zo'n 364 uiteenlopende berichten geplaatst. Zo worden vragen gesteld, tv-sites aangekondigd, zoals de TMF women-site, en nieuwsberichten gepost: ,,Er komt misschien een comedy op tv met Bette Midler in de hoofdrol!''. Bovendien wordt er gecommuniceerd over oude en nieuwe televisieseries en films, waaronder X-files en de Familie Knots en worden er discussies uitgevochten, bijvoorbeeld over de controversiële clip van de Prodigy en de laatdunkende uitspraken die Anil Ramdas in tv-studio deed over honden. En uiteraard wordt er veel gezeurd. Niet alleen over Marga van Praag, maar ook over figuren als Peter Jan Rens, Theo van Gogh, Monique Somers, Ralph Inbar en Pieter Storms. De nieuwsgroep wordt ook bezocht door tv-makers. Zo probeerde SBS6 mensen te bereiken die last kregen van haaruitval na het gebruiken van anti-roosshamppo.

(nl.media.tv)

NRC Webpagina's
6 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)