U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Impuls voor technische en bètastudies
Om te voorkomen dat een tekort aan ingenieurs ontstaat richten overheid en bedrijfsleven een organisatie op die technische en bètastudies aantrekkelijker moet maken. Voor dit nog vertrouwelijke vierjarenplan trekken ze gezamenlijk tachtig miljoen gulden uit.


B I N N E N L A N D :


Gezocht in Suriname: de waarheid
De Surinaamse regering wil dat een waarheidscommissie onder andere onderzoek gaat doen naar de zogenoemde decembermoorden. In kringen van activisten voor mensenrechten wordt verschillend gedacht over dit initiatief. De vraag is ook of zo'n commissie tot de gewenste interne verzoening in Suriname zal leiden.


E C O N O M I E :


Deal Roccadeen Getronics van de baan
De overname van het staatsbedrijf Roccade door automatiseerder Getronics gaat niet door. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn beide partijen het niet eens geworden over de prijs.


H O O F D A R T I K E L :


Integriteit
Drie jaar geleden werd het werk van een interne vertrouwensman voor normafwijkend gedrag bij het politiekorps Rotterdam-Rijnmond overgeheveld naar een nieuw Bureau interne zaken. De scheidende confidential officer verklaarde openlijk ,,geschokt'' te zijn door de omvang die corruptie en aanverwante vormen van normoverschrijding bij de politie hadden aangenomen.


S P O R T :


De swingdokter van Nederland
Het Nederlandse golf zit in de lift. Vier spelers hebben zich geplaatst voor de Europese Tour. Tom O'Mahoney heeft als leraar en coach een groot aandeel in het succes. Bij het kwalificatietoernooi in het zuiden van Spanje gaf hij de golfers per telefoon advies.


NRC Webpagina's
5 DECEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)