U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topbelegger van Philipsfonds bij Adri S. bestuurder
ROTTERDAM, 5 DEC. De in de beursfraudezaak gearresteerde adjunct-directeur van het Philips Pensioenfonds drs. Fred H. bekleedt sinds zeven jaar een vertrouwensfunctie bij het bedrijf van de eveneens aangehouden effectenmakelaar Adri S. Dit blijkt uit onderzoek van deze krant.

NS steken 50 miljoen in actie tegen vertragingen
DEN HAAG, 5 DEC. De Nederlandse Spoorwegen willen volgend jaar 50 miljoen gulden extra uittrekken om de treinen beter op tijd te laten rijden. De punctualiteit is sinds het voorjaar aanzienlijk verslechterd. Slechts 83 procent van de treinen rijdt volgens de NS op tijd.

Huisarts goed bij depressie
ROTTERDAM, 5 DEC. Mensen met angsten en matige depressies hebben net zoveel aan normale spreekuurgesprekken met hun huisarts als aan korte psychotherapieën door gespecialiseerde therapeuten. Huisartsen en psychotherapeuten scoren dezelfde genezingspercentages. Maar de patiënten zijn over de psychotherapie iets tevredener dan over de geboden huisartshulp.

Doema keurt begroting goed
MOSKOU, 5 DEC. De Doema, het Russische parlement, heeft vanmiddag na een dringende oproep van president Jeltsin persoonlijk ,,in principe'' de ontwerp-begroting voor volgend jaar goedgekeurd.

'Maak waarheidscommissie Suriname internationaal'
ROTTERDAM, 5 DEC. Een Surinaamse 'waarheidscommissie' die de schending van mensenrechten tussen 1980 en '91 onderzoekt, moet een internationale samenstelling hebben om misbruik voor binnenlands-politieke doeleinden te voorkomen. Dat hebben verscheidene mensenrechtenorganisaties gisteren gezegd in een reactie op een bekendmaking van de Surinaamse president, Wijdenbosch, eerder deze week, om een waarheidscommissie naar Zuid-Afrikaans model in te stellen.

Winnie Mandela biedt excuses aan
JOHANNESBURG, 5 DEC. Aan het einde van de negende en laatste dag van de zitting van de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie heeft Winnie Madikizela-Mandela gisteren excuses aangeboden.

Tabaksreclame in 2006 verboden
DEN HAAG, 5 DEC. Tabaksreclame wordt verboden. De Europese gezondheidsheidsraad heeft dit gisteren besloten. Na 1 oktober 2006 mag er nergens in Europa reclame meer worden gemaakt voor tabak, behalve op de verkooppunten.

Irak stelt VN nieuwe eisen
BAGDAD, 5 DEC. Irak gaat pas weer olie exporteren in het kader van het olie-voor-voedsel programma als de Verenigde Naties tegemoet komen aan de klachten van Bagdad over de trage levering van het voedsel, aldus een verklaring van het officiële persbureau INA. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vannacht unaniem de olie-voor-voedsel regeling verlengd.

Prijzenslag in luchtvaart
AMSTERDAM, 5 DEC. Op de transatlantische route is een prijzenslag uitgebroken. Gisteren zijn KLM en partner Northwest Airlines in navolging van de concurrentie begonnen met een campagne met zeer goedkope tarieven voor vluchten vanaf Schiphol richting tal van steden in de Verenigde Staten.

Kinderdijk en Willemstad op lijst van UNESCO
NAPELS, 5 DEC. De molens bij Kinderdijk en de oude binnenstad en haven van Willemstad op Curaçao zijn samen met 44 andere plaatsen door de UNESCO toegevoegd aan de lijst van het erfgoed van de wereld dat speciale bescherming verdient.

Nederland en België in één groep op WK voetbal
ROTTERDAM, 5 DEC. Het Nederlands elftal speelt volgend jaar bij de wereldkampioenschappen voetbal in Frankrijk in de groepswedstrijden tegen België, Zuid-Korea en Mexico.

NRC Webpagina's
5 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)