U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Roddel en slechte films uit Hollywood
De grenzen van de roddelbladen gaan verschuiven: meer in de richting van de roddel. Waarom? Omdat het slechter gaat met de roddelbladen.


T V   V O O R A F :


Milieu-reeks op BBC populistisch
Scare stories is de naam van een serie van vijf afleveringen die de BBC wijdt aan de milieuproblemen. Nou ja, niet aan de problemen zelf, maar aan de manier waarop ze in de wereld kwamen - en weer verdwenen. Want zoals bekend blijkt er helemaal geen milieuprobleem te zijn of te zijn geweest: de oprakende voorraden aan grondstoffen, de vervuiling van onze omgeving, het mestprobleem en de eutrofiëring van bodem en water, de overbevolking, het uitsterven van soorten, de aantasting van de ozonlaag, het broeikaseffect - het bleek allemaal uit de lucht gegrepen.


F I L M   V O O R A F :


De aanslag
Er zijn veel goede redenen om naar De Aanslag te gaan kijken. Ten eerste is het een mooie en vaak spannende film zodat men niet hoeft te zappen om te ontdekken dat op een ander net niets spannenders is. Ten tweede leverde de film regisseur Fons Rademakers een oscar op (in 1978). Ten derde is De Aanslag gemaakt naar het gelijknamige boek van Harry Mulisch, zodat men nu de film kan zien en dan laten merken dat men weet waar het over gaat. Tenslotte gaat De Aanslag, behalve over het leven van de held Anton en dat van andere personages, over de oorlog. De roman die aan de film ten grondslag ligt, is behalve literatuur ook vaderlandse geschiedenis.

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)