U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Telecommunicatiewet is onaanvaardbaar'
De Registratiekamer vindt dat de nieuwe Telecommunicatiewet die momenteel bij de Tweede Kamer ligt een ,,onaanvaardbare'' inbreuk maakt op het communicatiegeheim. De vertrouwelijkheid van gesprekken en van gegevens over het telecommunicatieverkeer zijn in de wetgeving onvoldoende gewaarborgd, schrijft de Registratiekamer in een - ongevraagd - advies aan de Tweede Kamer.



Afspraken in Italië over televisiegeweld
De Italiaanse publieke omroep en de belangrijkste commerciële tv-zenders hebben gisteren een akkoord gesloten over een gedragscode om kinderen te beschermen tegen negatieve invloeden van tv-kijken.



Hanson op video tegen Azië
De om haar racistisch getinte uitspraken fel omstreden Australische politica Pauline Hanson heeft opnieuw voor ophef gezorgd. Deze week maakte ze bekend dat ze ,,een boodschap voor de natie'' op een videoband heeft opgenomen, die in heel Australië op de televisie getoond zou moeten worden voor het geval ze om het leven wordt gebracht.



De tafels van de topvrouwen
Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem stelt vanaf morgen de kleurenfoto's tentoon van Jacqueline Hassink. Zij reisde naar de vrouwelijke topmanagers en portretteerde hun vergadertafels, maar ook hun privé-eettafels. ,,Een Japanse manager weigerde mee te werken, omdat haar bedrijf 'hard times' doormaakt.''



Documentaire tegen de fetisjering van het maagdenvlies
De filmster Fatima Jebli Ouazzani wil met haar film 'In het huis van mijn vader' vooral voorlichten. ,,Ik zou hopen dat er onder Marokkanen meer openheid komt op het gebied van seksualiteit'', zegt ze.



Nederland voor Europees verbod tabaksreclame
De Britten stemmen op 4 december in Brussel voor een verbod in Europees verband op tabaksreclame. Nederland zal dat voorbeeld volgen en belandt daarmee in een strategische 'wip'-positie. Wel blijven er enkele 'lastige juridische punten'.



Italiaanse pers geeft Juve-trainer schuld van verlies in Kuip
Wreed, maar niet onterecht. Dat is de samenvatting die het Italiaanse dagblad La Repubblica vanmorgen gaf van de nederlaag van Juventus tegen Feyenoord. De krantenkoppen geven de dreigende uitschakeling van de Italianen weer. ,,Juve aan de afgrond'', schreef de Corriere dello Sport.



Scheppingsdrang?
Sommige misdaden zijn weerzinwekkender, fascinerender of begrijpelijker dan andere. Belastingfraude is voorstelbaar maar oninteressant want platvloers; moord blijft onbegrijpelijk maar moordenaars zijn meestal onmachtig en zielig.




Winnie Mandela wordt voor de Zuidafrikaanse Waarheidscommissie van moord, intimidatie en mishandeling beschuldigd (www.truth.org.za). De eerste twee dagen van de openbare hoorzittingen in Johannesburg over de activiteiten van de Mandela United Football Club waren een aaneenschakeling van gruwelijke onthullingen aan het adres van de 63-jarige ex-vrouw van president Mandela. Het ANC stelt zich neutraal op (www.anc.org.za).

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)