U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beurs neemt maatregelen tegen fraude
De Amsterdamse effectenbeurs wil regelmatig bekendmaken hoeveel verdachte effectentransacties zij meldt aan de toezichthouder op de beurs, de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE). Die melding is onderdeel van een serie voorstellen om beursfraude beter te bestrijden die president G. Möller van beursbedrijf Amsterdam Exchanges (AEX) vanochtend heeft voorgelegd aan de Vaste Kamercommissie voor Financiën.


E C O N O M I E :


Bedrijfsleven uit zijn twijfels over Azië
Bestuurders uit het Nederlandse bedrijfsleven betwijfelen of er in Azië ,,de komende jaren überhaupt nog geld te verdienen valt''. De crisis in het Verre Oosten dwingt bedrijven hun verwachtingen ten aanzien van het Verre Oosten drastisch naar beneden bij te stellen. Dit blijkt uit een onderzoek van Coopers & Lybrand dat vanmiddag wordt gepresenteerd.


H O O F D A R T I K E L :


Een anti-jeugd
De bladeren vallen en de Nederlandse jeugd wordt gevraagd naar haar mening over de buren. Dat wil zeggen de jeugd voorzover zij middelbare scholen bezoekt. De onderzoekers zijn teleurgesteld. De genegenheid voor de buurman toont een dalende tendens. De Duitsers zaten altijd al in de verdomhoek. Voor het eerst neemt ook de populariteit van Fransen en Belgen af. Alleen de Britten mogen zich verheugen in een stabiele populariteit. De onderzoekers zien een verband met de Britse jeugdcultuur en de bekendheid met de Engelse taal. We wisten het al langer: onbekend maakt onbemind.


S P O R T :


Kiev dronken van geluk na nieuwe successen Dinamo
Vanavond speelt PSV in de Champions League tegen Dinamo Kiev. PSV moet winnen om nog een kans te hebben op de volgende ronde. In Kiev dromen de Oekraïense supporters van nieuwe glorieuze tijden.


NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)