U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Studie: jongeren oordelen negatiever over buurlanden
ROTTERDAM, 27 NOV. De houding van Nederlandse jongeren ten aanzien van Frankrijk is aanzienlijk negatiever dan twee jaar geleden. Van alle landen in Europa denken jongeren over Duitsland nog steeds het meest negatief. Dit blijkt uit het derde onderzoek van het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen Clingendael en de Rijksuniversiteit Leiden waarin middelbare scholieren elke twee jaar hun mening geven over de Europese lidstaten en hun inwoners.

Clinton beëindigt boycot Netanyahu, bezoek in beraad
TEL AVIV, 27 NOV. De Amerikaanse president Clinton heeft zijn 'boycot' van de Israelische premier, Netanyahu, beëindigd na een telefoongesprek tussen Netanyahu en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright. Een woordvoerder van het Witte Huis heeft laten weten dat Israel en de Verenigde Staten overleggen over een geschikte datum voor een bezoek van Netanyahu aan Washington.

D66 wil bezuinigen op defensie en Europa
DEN HAAG, 27 NOV. D66 wil in de volgende kabinetsperiode 8,6 miljard gulden bezuinigen op onder meer defensie en afdrachten aan de Europese Unie (EU). Met de opbrengst hoopt de partij voor ongeveer 6 miljard gulden de lasten te verlichten en te investeren in zorg, onderwijs en openbaar vervoer.

Kweker komt met wereldprimeur: een groene roos
ROTTERDAM, 27 NOV. Voor het eerst is een teler er in geslaagd een groene roos te kweken. B. Steenks uit het Limburgse Maasbree heeft zijn roos Emerald gedoopt, vernoemd naar de groene smaragd. Volgens de rozenkweker is het een wereldprimeur die hij volgend jaar op de markt brengt.

CAO voor medisch specialist
DEN HAAG, 27 NOV. Voor medisch specialisten die in dienstverband willen werken komt er een aparte CAO. De ziekenhuizen zijn het gisteren eens geworden over het ontwerp voor zo'n regeling. Deze omvat ook een professioneel statuut dat de professionele autonomie van de specialist garandeert.

Feyenoord wint van Juventus
ROTTERDAM, 27 NOV. Feyenoord heeft gisteravond in de Champions League met 2-0 van de houder van de wereldbeker, Juventus, gewonnen. De overwinning levert Feyenoord een premie van 1,4 miljoen gulden op. Na het verlies dreigt voor Juventus uitschakeling voor de kwartfinale.

Irak stemt in met inspectie paleizen
BAGDAD, 27 NOV. Irak heeft vertegenwoordigers van de Veiligheidsraad en de Speciale Ontwapeningscommissie van de VN gisteren uitgenodigd om de paleizen van Saddam Hussein te inspecteren. Bij de VN is afwachtend op het aanbod gereageerd.

Duitsland koopt 180 Eurofighters
BONN, 27 NOV. De Duitse Bondsdag heeft gisteren met 348 tegen 331 stemmen de aanschaf van 180 Eurofighters ter waarde van 23 miljard mark goedgekeurd.

Goudprijs duikelt
ROTTERDAM, 27 NOV. De goudprijs is onder de 300 dollar gedoken - het laagste peil in 12,5 jaar. In Londen werd 297 dollar voor een ounce (31,1 gram) betaald. Vanmorgen noteerde het goud nog iets lager.

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)